Ana SayfaGüncel‘Çıplak’ı yayın kataloğundan çıkaran BluTV’den açıklama

‘Çıplak’ı yayın kataloğundan çıkaran BluTV’den açıklama

HABER MERKEZİ – BluTV, Can Evrenol imzalı “Çıplak” dizisini yayın kataloğundan çıkardı. İkinci sezon hazırlıkları süren dizinin, Cüneyt Özdemir’in “Aman RTÜK Başkanı Bekir Şahin bey ve sansür kılıcı görmesin” şeklindeki paylaşımının ardından yayından kaldırılması dikkat çekti. Tartışmaların ardından açıklama yapan BluTV ise “18 yaş kilidi” uygulaması sebebiyle erişime kapattıklarını belirttikleri dizinin teknik prosedürün ardından izleyiciyle buluşacağını duyurdu.

İlk olarak bir YouTube dizisi olarak çekilen “Çıplak”, daha sonra BluTV’yle yapılan anlaşma sonucunda bu platformda seyirciyle buluşmuştu. Ancak yönetmenliğini Can Evrenol’un yaptığı dizi, BluTV’nin yayın kataloğundan çıkarıldı.

Gazete Duvar’a konuşan dizinin yapımcısı olan TN Yapım’ın Genel Koordinatörü Merve Göntem, yayından kaldırma kararıyla ilgili olarak, “İkinci sezon çekimlerini bitirmemize günler kala, BluTV’den gelen bir telefonla dizinin yayından kaldırıldığını öğrendik” dedi.

Diğer yandan Cüneyt Özdemir, 14 Aralık’ta kendi YouTube kanalından yaptığı yayında “Çıplak” dizisine değindi. Diziyi beğendiğini ve “gençlerin kafasını yakaladığını” söyleyen Özdemir, dizinin cinsellik içerdiğini, bunun RTÜK ve kurumun başkanı Ebubekir Şahin’in gözünden kaçmış olmasına şaşırdığını sözlerine ekledi.

Özdemir bunun ardından Twitter’da RTÜK Başkanı Şahin’i etiketlediği paylaşımında “Aman Ebubekir Şahin ve sansür kılıcı görmesin” yazdı. Bu paylaşımın ardından BluTV kullanıcıları tarafından “Çıplak” dizisinin platformun arşivinden çıkarıldığı fark edildi.

BluTV sessizliğini bozdu

BluTV, tartışmaların ardından “Çıplak” dizisinin platformun kataloğundan kaldırılmasına dair bir açıklama yayımladı.

Resim

BluTV’nin açıklaması öncesi FilmLoverss’ta yer alan bir haberde, dizinin katalogdan çıkarılmış oluşuna dair çeşitli senaryolar ortaya atılmıştı:

  • Birincisi Özdemir’in, isteyerek ya da istemeyerek, hedef göstermesinin ardından BluTV yönetimi RTÜK’ün olası bir talebini beklemeden diziyi yayından kaldırdı.
  • İkincisi RTÜK, hızlı bir şekilde yapılan bir müdahale ile diziyi yayından kaldırttı.

Diğer bir ihtimal de BluTV’nin müşteri hizmetlerinin bir kullanıcısına verdiği cevap üzerine ortaya çıkmıştı. Sosyal medyada da paylaşılan bu cevap metnine göre “Çıplak”, BluTV arşivinden lisans sözleşmesinin sona ermesi sebebiyle kaldırılmıştı.

Ancak FilmLoverss, bu ihtimalin pek olası olmadığı görüşündeydi: “Her ne kadar taraflar arasındaki anlaşmanın detaylarını bilmiyor olsak da ilk kez BluTV’de yayınlanmış ve ikinci sezon çekimleri hâlihazırda devam eden bir dizinin lisans anlaşmasının böylesi bir süreçte sona ermiş olması düşük bir ihtimal gibi gözüküyor.”

Dizi tartışmalara neden olmuştu

Can Evrenol‘un senaryosunu Merve Göntem ile birlikte yazdığı Çıplak dizisinin ilk bölümü 11 Haziran 2020 tarihinde BluTV platformunda yayımlanmıştı.

Yurtdışına yerleşebilmek için gerekli olan parayı kazanabilmek adına seks işçiliği yapan bir kadını merkezine alan dizi, o dönem özellikle hakkında yazılan basın bültenindeki ifadeler üzerinden tartışılmıştı. Söz konusu bültendeki tartışma yaratan ifade ise “cesur”du.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dünyanın deniz altındaki ilk kavşağı yakında açılıyor
Sonraki Haber
Modern bir göçebenin hikayesi: 'Nomadland'