Ana SayfaGüncelDemirtaş’tan ‘AİHM’in kararını tanımıyoruz’ diyenlere yanıt

Demirtaş’tan ‘AİHM’in kararını tanımıyoruz’ diyenlere yanıt

HABER MERKEZİ – HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP ve MHP’li yetkililerin AİHM kararını tanımadıklarına dair açıklamalarına, “Bakmayın öyle bağırıp çağırdıklarına. Korkularını, zayıflıklarını, acizliklerini örtmeye çalışıyorlar” diye yanıt verdi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında ‘derhal tahliye’ kararı vermişti.

Söz konusu bu karara başta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan açıklamalar gelmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AİHM’in kendini Türkiye mahkemelerinin yerine koyamayacağını söyleyerek, “Bunca çifte standarda ve riyakârlığa daha fazla tahammül etmek mecburiyetinde olmadığımızın da bilinmesini isterim” demişti.

İçişleri Bakanı Soylu da “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin hangi sebeple olursa olsun, almış olduğu karar, boşlukta bir karardır, hiçbir anlamı söz konusu değildir” diye konuşmuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, AİHM’in Demirtaş’ın tahliyesi yönünde verdiği kararı tanımadığını söyleyerek, “Tanımıyoruz, takmıyoruz, milli vicdanda hükümsüz olduğunu da buradan haykırıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamalara Demirtaş, avukatları aracılığıyla Twitter üzerinden yanıt verdi:


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dink davasında yurtdışına kaçmaya çalışan iki sanığa ev hapsi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.