Ana SayfaGüncelDiyarbakır ve Şırnak’ta HDP’li siyasetçilere gözaltı

Diyarbakır ve Şırnak’ta HDP’li siyasetçilere gözaltı

HABER MERKEZİ – Şırnak ve Diyarbakır’da sabah saatlerinde pek çok eve polislerce düzenlenen baskınlarda, yerine kayyum atanan Cizre Belediye Eşbaşkanı Berivan Kutlu ile HDP PM üyesi Resul Sadak’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Şırnak merkez ile İdil ve Silopi ilçelerinde bazı evlere sabah saatlerinde özel harekat polisleri tarafından baskınlar düzenlendi.

Operasyonda yerine kayyum atanan HDP’li Cizre Belediye Eşbaşkanı Berivan Kutlu, HDP Şırnak İl yöneticisi Sekvan Kılınç, HDP İdil İlçe Eşbaşkanı Nafiye Geçgel, görevden uzaklaştırılan İl Genel Meclis üyeleri Elfesya Nas, Asuman Külter ve DTK üyesi Ekrem Şavluk gözaltına alındı.

Ayrıca İdil’de ikamet eden HDP Parti Meclisi üyesi Resul Sadak’ın evinin de basıldığı ancak evde olmadığı için gözaltı işlemi yapılamadığı kaydedildi.

Gözaltına alınanların sayısının artabileceği belirtilirken, gözaltıların gerekçesi ise henüz bilinmiyor.

Diyarbakır’da da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Lice Belediyesi Meclis üyesi Emine Kaya, İdil’deki ikametine de polis baskını yapılan Resul Sadak ve HDP Bağlar ilçe yöneticisi Suna Güneş gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

  Berivan Kutlu: Gözaltında ülkeyi terk etmemi dayattılar

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kısa çalışma ödeneği başvuru süresi uzatıldı
Sonraki Haber
Ayakta sayım dayatması: Tutukluyu darp eden gardiyanlara takipsizlik