Ana SayfaGüncelDTK Divan üyesi Taş tahliye edildi

DTK Divan üyesi Taş tahliye edildi

HABER MERKEZİ – DTK Divan üyesi Jiyan Taş, “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla yargılandığı davada tahliye edildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Divan üyesi Jiyan Taş’ın, DTK faaliyetleri gerekçe gösterilerek hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılanın davanın duruşması Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Taş’ın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden tutuklu bulunduğu Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nden katıldığı duruşmada, avukatları Mahmut Vefa ve Seda Zengin de hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, gelen dijital inceleme raporunun içeriğine dair sorusunu Kürtçe yanıtlayan Taş, görüntülerin içeriğinin ne olduğunu hatırlayamadığını belirterek, “Telefonumu yakın tarihte ikinci el olarak almıştım. Herhangi bir paylaşımım yoktur. Suçlamaları da kabul etmiyorum” diyerek, beraat talebinde bulundu.

Ardından söz alan avukat Mahmut Vefa, mahkemelerin DTK’den “terörist” bir örgüt çıkarmaya çalışıldığına dikkat çekerek, beraat kararı verilmesini talep etti.

Savcılık ise, Taş’ın “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Verilen aranın ardından savunma yapan avukat Seda Sezgin, adli kontrol şartlarının uygulanarak müvekkilinin tahliye edilmesini talep etti.

Kararının açıklayan mahkeme heyeti, Taş’ı adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı 17 Şubat 2021’e erteledi.




Önceki Haber
Kavala: Suçlamalar dünya görüşüme taban tabana zıt
Sonraki Haber
Siirt’te 15 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı