Ana SayfaGüncelEski Ceyhan Belediye Başkanı Aydar tutuklandı

Eski Ceyhan Belediye Başkanı Aydar tutuklandı

HABER MERKEZİ – Ceyhan Belediyesi’nde ‘usulsüzlük’ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 17 kişiden aralarında eski belediye başkanı Kadir Aydar’ın da bulunduğu beş isim tutuklandı.

Adana’da Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘rüşvet’ ve ‘irtikap’ suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, eski belediye başkanı Kadir Aydar’ın da aralarında olduğu 23 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

19 Aralık günü polisler, haklarında gözaltı çıkarılanların evleri ile Ceyhan Belediyesi binasında, geniş çaplı arama yapmıştı.

CHP’li eski belediye başkanı Aydar ile mevcut başkan yardımcısı Cemal Gürsel, İlçe ve İmar ve Şehircilik Müdürü Gül Derya Demir, belediye personelleri ve müteahhitlerin de aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alınmıştı.

Altı kişi savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, aralarında Kadir Aydar’ın da bulunduğu 17 kişi ise dün adliyeye sevk edildi.

Ceyhan Adliyesi’ne çıkarılan 17 kişiden sekizi daha serbest bırakıldı. Diğer dokuz kişi ise mahkemeye sevk edildi.

Hakim karşısına çıkan isimlerden Kadir Aydar, Gül Derya Demir, Murat İnanır, Şevket Açan ve Şeref Can tutuklandı.

Selahattin Güler’e ev hapsi verilirken, üç kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kadir Aydar’ın, adli sicil kaydındaki cezası nedeniyle mazbatası Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından geçen Mart ayında iptal edilmişti.




Önceki Haber
Covid-19 pandemisi: Can kayıpları 1 milyon 700 bini aştı
Sonraki Haber
Trump savunma bütçesi tasarısını veto etti