Ana SayfaGüncelGözaltındaki gazeteci Durgut: Polis bizim için “illegal ajans” dedi

Gözaltındaki gazeteci Durgut: Polis bizim için “illegal ajans” dedi

HABER MERKEZİ – Haber takibi sonrası Cizre’ye dönüşü esnasında gözaltına alınan gazeteci Zeynep Durgut avukatı ile yaptığı görüşmede, gözaltına alınırken kendisine silah doğrultulduğunu aktardı.

Mezopotamya Ajansı (MA) ve JinNews muhabirleri, dün Şırnak’ta haber takibi sonrası Cizre’ye dönüşleri esnasında durdurulmuştu.

Gazetecilere Genel Bilgi Taraması (GBT) uygulaması yapılırken, MA muhabiri Zeynep Durgut, hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Ters kelepçelenerek gözaltına alınan Durgut, Şırnak’tan Van’a götürüldü.

Osman Şiban ve Servet Turgut’a işkence edildiğini ortaya çıkaran haberlerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtilen Durgut, avukatıyla görüştü.

Avukatına iyi olduğunu söyleyen Durgut, gözaltına alınırken ters kelepçelendiğini ve kendilerine silah doğrultulduğunu aktardı.

Ajans tanıtım kartını gösterdiği polislerin kendisine “Bizim için illegal ajans” dediğini belirten Durgut, bu sözlere tepki gösterdiğini ifade etti.

Durgut’un yarın ifadesinin alınması bekleniyor.

Dört gazeteci tutuklanmıştı

Van’ın Çatak kırsalında operasyona çıkan askerler tarafından 11 Eylül’de gözaltına alındıktan 2 gün sonra yoğun bakım ünitesinde oldukları ortaya çıkan iki yurttaştan Servet Turgut gördüğü ağır işkence nedeniyle yaşamını yitirmiş, ağır yaralanan Osman Şiban ise günler sonra taburcu edilmişti.

Bağımsız İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Turgut ve Şiban’ın durumuna ilişkin hem olay yerine gidip yaptığı incelemeleri hem de görgü tanıklarının anlatımlarını raporlaştırmıştı.

2 Kasım’da Meclis’te düzenlediği basın toplantısıyla raporu açıklayan Ahmet Şık, tedavisine Mersin’de devam edilen Osman Şiban’ın anlatımlarına da raporunda yer vermişti.

Anlatımlarına yer verilen Osman Şiban, helikopterde dövülmeye başlandıklarını, indikleri askeri kışlada helikopterden itildiklerini ve burada toplanan 100’den fazla asker tarafından linç edildiklerini söylemişti.

Diğer yandan Şiban ve Turgut’un maruz bırakıldıkları durumu belgeleriyle ortaya çıkaran Mezopotamya Ajansı muhabirleri Adnan Bilen ve Cemil Uğur ile JinNews muhabiri Şehbiran Abi ve gazeteci Nazan Sala, 6 Ekim’de gözaltına alınmıştı.

Dört gazeteci, 9 Ekim’de çıkarıldıkları mahkemece “devlet aleyhine toplumsal haberleri yapmak” gerekçesiyle tutuklanmıştı.




Önceki Haber
19 Aralık Katliamı'nın üzerinden 20 yıl geçti
Sonraki Haber
İçişleri Bakanlığı'na derneklere kayyum atama yetkisi veren madde kabul edildi