Ana SayfaGüncelGüven ve Piroğlu’na destek eylemi gerekçesiyle gözaltına alınanlar serbest

Güven ve Piroğlu’na destek eylemi gerekçesiyle gözaltına alınanlar serbest

HABER MERKEZİ – Leyla Güven’in tutuklanması ve HDP’li vekil Musa Piroğlu’na yönelik polis saldırısını protesto etmek için düzenlenen eyleme katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan üç kişi serbest bırakıldı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in siyasi faaliyetleri nedeniyle yargılandığı davada 22 yıl 3 ay hapis cezası verilip tutuklanması birçok merkezde protesto edilmişti.

İstanbul Aksaray’da yapılan eylemde HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, tekerlekli sandalyesinden polis tarafından itilerek düşürülüp, darp edilmişti.

Güven’in tutuklanmasını ve Piroğlu’na yönelik polis şiddetini protesto etmek için düzenlenen eyleme katılan üç kişi dün gece saatlerinde gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların Devrimci Parti PM üyesi Hasan Hüseyin Yeşilova, Devrimci Anarşist Faaliyet (DAF)’ten Abdülmelik Yalçın ve HDP Gençlik Meclisi üyesi Erkin Barın olduğu açıklandı.

Umut gazetesinde yer alan habere göre Yeşilova ve Barın’ın gözaltına alınma gerekçesi “suçu ve suçluyu övme” ve “örgüt propagandası”, Yalçın’ın ise TCK’nin 301. maddesi olan “Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılama”.

Kadıköy Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen üç kişi ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hepimizin ortak acısı: Roboski'de katledilenler anıldı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.