Ana SayfaDünyaHafter’in ‘savaş’ tehdidine Akar’dan yanıt

Hafter’in ‘savaş’ tehdidine Akar’dan yanıt

HABER MERKEZİ – General Hafter’in Libya’daki ‘Türk unsurlarına’ yönelik tehdidine, Milli Savunma Bakanı Akar’dan “Saldırı olursa Hafter meşru hedef olarak görülür” şeklinde bir karşılık geldi.

Libya Ulusal Ordusu’nun komutanı General Halife Hafter’in “Tüm kuvvetlerimizi Libya’daki Türk kuvvetlerine karşı savaşa hazır olmaya çağırıyorum” şeklindeki açıklamasına Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan yanıt geldi.

Libya ziyareti sırasında bir demeç veren Akar, Hafter ve destekçilerine seslenerek, “Türk unsurlarına herhangi bir saldırı girişiminde her yerde meşru hedef olarak görüleceklerdir” dedi.

Bu savaş suçlusu, cani yani katil Hafter ve destekçileri bilmelidirler ki Türk unsurlarına yapılacak herhangi bir saldırı girişiminde katil Hafter unsurları her yerde meşru hedef olarak görülecektir. Bunu akıllarına soksunlar. Böyle bir hareketi yaptıktan sonra kaçacak yer bulamazlar. Dolayısıyla herkes aklını başına toplasın. Burada bir ateşkes sağlanmış, bu ateşkes çerçevesinde siyasi görüşmeler yapılıyor. Bu siyasi görüşmelerle bir çözüm bulunmaya çalışılıyor. Dolayısıyla buradaki mesele herkesin bu siyasi çözümün bulunmasına katkı sağlamaktır. Bunun dışında yapılacak her türlü hareket yanlıştır. Libya’nın birliği, bütünlüğü ve Libya’nın Libyalılara ait olduğu esastır.

Bakan Akar, “TSK’nin gücünü bugüne kadar anlamadıysa bir başka yol ve yöntemle de anlatmasını biliriz” diye ekledi.

General Halife Hafter

Hafter, Libya’nın bağımsızlığının 69. yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada, “Topraklarımızda bir sömürgeci bulunduğu sürece barış olmayacak. Bu nedenle barışımızı kendi ellerimizle şekillendirmek için yeniden silaha sarılacağız” demişti.

Türkiye’nin ‘işgalci bir ülke’ olduğunu ileri süren Hafter, “Madem Türkiye barışı reddedip savaşı tercih ediyor, işgalciyi inancımız, irademiz ve silahımızla kovmaya hazırlanıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Hafter ayrıca, Türkiye’yi kast ederek, “Sömürgeleştiren düşmanın iki seçeneği var: Ya barışçıl bir şekilde ayrılmak ya da zorla kovulmak” şeklinde konuşmuştu.

Libya Ulusal Ordusu, savaşın başından bu yana Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır tarafından destekleniyor.

Ankara ise Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni destekliyor. Son olarak Libya’ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 2 Ocak 2021’den itibaren 18 ay uzatılmasına ilişkin tezkere Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Libya’da geçtiğimiz Ekim ayında uzun süredir devam eden çatışmaları durduran bir ateşkes imzalanmıştı.




Önceki Haber
Hakkari’de çığ: Bir asker öldü, bir asker kayıp
Sonraki Haber
Gözler yarınki toplantıda: Türk-İş asgari ücret önerisini açıkladı