Ana SayfaGüncelHalise Aksoy: Bizi yıldırmaya çalışıyorlar, yılmayacağım

Halise Aksoy: Bizi yıldırmaya çalışıyorlar, yılmayacağım

HABER MERKEZİ – Oğlu Agit İpek’e ait cenazenin kendisine kargo ile teslim edilen Halise Aksoy, evi basılarak gözaltına alındı. Baskın sırasında evde bulunan dört misafiri ile birlikte darp edildiklerini söyleyen Aksoy, “Onlardan korkmuyorum, bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Yılmayacağım” dedi.

Dersim’de bir çatışmada yaşamını yitiren Agit İpek’in cenazesini almak için 3 yıl boyunca mücadele eden ve en son kargoyla kendilerine gönderilen naaşı teslim alan anne Halise Aksoy’un evine, 23 Aralık akşam saatlerinde polis baskını düzenlendi.

Baskının ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis Yürütme Kurulu (MYK) üyesi olan misafirlerine yönelik ihbar olduğu gerekçesi düzenlediği belirtildi.

Baskın sırasında evinin kapısı kırılan Aksoy, daha sonra misafirleri ile birlikte beton üzerinde yüzükoyun yere yatırıldı ve darp edildi.

Evde 5 saat boyunca yapılan aramanın ardından Aksoy, dört misafiri ile birlikte Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İfadeleri alındıktan sonra ise hepsi serbest bırakıldı.

Yaşadıklarını Mezopotamya Ajansı’na (MA) anlatan Aksoy, polis şiddetini “Ayaklarıyla belimize basıyorlardı. Bize hakaret ediyorlardı. Zaten evimi bastıklarında misafirlerime saldırdılar ve birinin başını kırdılar. Hepimizi dövdüler, tekmelediler” ifadeleriyle aktardı.

Beton üzerinde saatlerce bekletildiklerini kaydeden Aksoy, üzerinde oturmak için yastık almak istediğini ancak bir polisin, “beton üzerinde duracaksınız” diyerek kendisini darp ettiğini de belirtti.

Evde bulunan tüm cep telefonlarına el konulduğunu kaydeden Aksoy, “Evde hiçbir şey bulamadılar. Bize küfür ve hakaretlerde bulundular. Evde bulunan kap ve bardaklar üzerindeki parmak izlerini aldılar” dedi.

‘Oğlumun öldüğünden haberleri yok’

Dersim’de 2017 yılında yaşanan bir çatışmada yaşamını yitiren PKK’li Agit İpek’in cenazesi ailesine üç yıl sonra, posta yoluyla gönderilmişti.

Polislerin, 2017 yılındaki çatışmada yaşamını yitiren Agit İpek’in evde asılı olan fotoğrafını göstererek, “Bu fotoğrafları sana oğlun mu yolladı” diye sorduklarını dile getiren Aksoy, “Onlara oğlumu siz öldürdünüz dedim. Bana ‘Hayır oğlun yaşıyor’ dediler. Oğlumun öldüğünden haberleri yokmuş gibi” diye belirtti.

Aksoy, emniyetteki ifade sırasında kendisine “Misafirlerin eylem planı yapmaya mı geldi? HDP üyesi misin? Neden HDP’ye gidiyorsun? Tek başına yaşıyorsun, sana kim yardım ediyor? Neden çocuklarının yanına taşınıp onlarla yaşamıyorsun? Evin kira mı, sana mı ait? PKK’den kimleri tanıyorsun?” gibi soruların sorulduğunu söyledi.

İfade işlemlerinin ardından misafirleri ile birlikte serbest bırakıldıklarını belirten Halise Aksoy, yaşadıklarına dair ise “Onlardan korkmuyorum, bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Yılmayacağım” diye vurguladı.

  Yönetmeliğe uygunmuş: Cenazenin kargoyla gönderilmesine takipsizlik
  Agit...



Önceki Haber
Hukukçular değerlendirdi: AİHM’in Demirtaş kararı uygulanır mı?
Sonraki Haber
Gergerlioğlu’ndan Uşak Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusu