Ana SayfaCezaevleriHastaneye kaldırılmıştı: Ağır hasta tutuklu Turan ameliyat edilmeden cezaevine geri götürüldü

Hastaneye kaldırılmıştı: Ağır hasta tutuklu Turan ameliyat edilmeden cezaevine geri götürüldü

HABER MERKEZİ – Mesanesinden gelen kan nedeniyle ameliyat edilmek üzere hastaneye kaldırılan boynundan aşağısı felçli ve ağır kalp hastası Abdullah Turan, ameliyat edilmeden tekrardan cezaevine götürüldü.

Metris 2 Nolu R Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve boynundan aşağısı felçli olan ağır hasta tutuklu Abdullah Turan, mesanesinden gelen kan nedeniyle Başakşehir Çam ve Şakura Şehir Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Adli Tıp Kurumunun (ATK) hakkında verdiği “cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen tahliye edilmeyen Turan, ameliyat edilmek üzere dün (14 Aralık) kaldırıldığı hastanede muayenesi yapıldıktan sonra enfeksiyon giderici ilaç verilerek tekrardan cezaevine geri götürüldü.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, cezaevine gidip Turan’la görüştüğünü dile getiren avukat Vedat Ece, şunları söyledi:

Turan’ı tedavi eden doktorun ısrarlarına rağmen cezaevine geri götürülüyor. Doktor, müşahede altında kalması gerektiğini söylüyor. Çünkü kaptığı enfeksiyonun ancak hastanede gözetim altında giderilebileceğini dile getiriyor. Bunun için en az 10 gün hastanede kalması gerektiğini belirtiyor.

Ancak hastane yönetimi bu durumu dikkate almayarak Turan’ı tekrardan cezaevine gönderiyor. Turan, enfeksiyon gidericiyi 10 gün kullandıktan sonra tekrardan duruma bakacaklar. Ancak Turan’ın durumu hala çok kötü. Baş dönmeleri, baygınlıklar geçiriyor. Onun yanındayken enfeksiyondan ötürü karnı şişiyordu.

Ece ayrıca, Turan’ın durumuna ve yaşananlara ilişkin yarın İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde saat 12.30’da basın açıklaması düzenleyeceklerini söyledi.

  Ağır hasta tutuklu Turan ‘toplum için risk teşkil ediyor’ denilerek tahliye edilmiyor
  AYM felçli tutuklunun tahliye talebini reddetti
  Ağır hasta tutuklu Turan hastaneye kaldırıldı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19: Küresel salgında vakalar 73 milyonu aştı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.