Ana SayfaGüncelHDP binasında ‘böcek’ bulundu: Emniyet ve MİT’e işaret edildi

HDP binasında ‘böcek’ bulundu: Emniyet ve MİT’e işaret edildi

HABER MERKEZİ – HDP İstanbul il binasına gizlice yerleştirilmiş çok sayıda dinleme cihazı bulundu. Basın toplantısında dinleme cihazlarını gösteren HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, İçişleri Bakanı Soylu’ya yanıtlar verdi, MİT ve Emniyet hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, parti binasında bulunan dinleme cihazlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Açıklamaya HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ile HDP il eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı katılırken, açıklamanın yapıldığı masaya parti binasında bulunan dinleme cihazları konuldu.

Siyasi partilerin ve liderlerin yasadışı dinlenmesinin bugünlerde tartışma konusu olduğunu hatırlatan Oluç, “Bu tartışmalara katkıda bulunmak istedik. Şu önümüzde gördüğünüz suç aletleri ile katkıda bulunmak istedik. Bizim İstanbul il binamızda arkadaşlarımızın yaptığı çalışma sonucunda il binasının çeşitli odalarında şu gördüğünüz dinleme cihazlarının bulunduğunu tespit ettik” dedi ve ekledi:

Bunlar hangi odalardaydı? Eşbaşkanlarımızın çalışma odaları, kadın ve gençlik çalışma odaları ve toplantı odası. Bulunan suç aletleri esas olarak priz arkalarında ve lambalarda bulundu. Bir de üçlü prizde bulundu.

Süleyman Soylu’ya yanıt

Bu konunun birçok soruyu gündeme getirdiğinin altını çizen Oluç, şöyle konuştu:

Birinci soru çok ciddi bir teknik çalışma ile yerleştirilmesi gereken bu suç aletlerinin nasıl yerleştirildiği sorusudur. Bunun bizim açımızdan bir cevabı var. Bu sadece İstanbul il binamız için değil başka il binaları için de geçerli olan bir cevaptır. Geçen haftalarda Van il binamızda, daha önce Diyarbakır il binamızda gerçekleşmişti. İl binalarımıza hukuksuz bir şekilde baskınlar yapılıyor. Emniyet güçleri yanlarında il yöneticilerimiz, muhtar ve avukatlar olmadan il binalarımıza giriyor ve bu suç aletlerini yerleştiriyor.

Türkiye’de bu kadar profesyonel çalışmayı yapabilecek iki kurum var biri İçişleri Bakanlığı ve ona bağlı Emniyet İstihbaratı diğeri de Milli İstihbarat’tır. Dolayısıyla bu iki kurum, İstihbarat ve Bakanlık dışında bu tür bir profesyonel çalışmayı yapabilecek herhangi bir kurum yoktur. Biz de zaten önümüzdeki günlerde yapacağımız suç duyurusunu bu kurumlara dönük olarak yapacağız. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ‘Cumhuriyet Başsavcılıklarına başvursunlar’ dedi ya, işte biz onu yapacağız. Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurularını yapacağız. O kurumların başındaki kişilere işaret edeceğiz.

‘FETÖ’den çok şey öğrendiniz’

HDP binasında bulunan dinleme cihazları

Konuşmasında AKP’nin bir dönem Gülen cemaatinin tarzı haline gelen karartma, hukuksuzca izleme ve dinleme yaparak şantaj yöntemine yönelim gösterdiğine değinen Oluç, şunları söyledi:

Siz o iktidar ortaklarınızdan, daha sonra FETÖ örgütünü yarattığınız iktidar ortaklarınızdan bunları öğrendiniz ve bunları uyguluyorsunuz, uygulamaya devam ediyorsunuz. Yani bugün AKP, iktidarı aslında o zaman kandırıldığını söylediği kuruluştan çok şey öğrenmiş. Sadece bunları yerleştirmekle değil, aynı zamanda savcıların hazırladığı iddianame, fezlekelere baktığımız zaman bize isnat edilen suçlara baktığımız zaman bütün bunların aslında 12 senelik iktidar ortaklığında öğrenilmiş yöntemler olduğunu görüyoruz.

Yani paralel yapının yöntemlerini uygulayan bir iktidarla karşı karşıyayız, İçişleri Bakanlığı ile karşı karşıyız. O İçişleri Bakanlığı’nın işbirliği yaptığı savcılarla hazırlanmış olan iddianamelerle karşı karşıyayız. Dolayısıyla evet dinliyorsunuz, izliyorsunuz, bunu devletin güvenliği için yaptığınızı söylüyorsunuz ama hayır devletin güvenliği için yapmıyorsunuz. Bunu yapmanızın nedeni siz iktidarınızın güvenliği ve bekası için bütün bunları yapıyorsunuz.

‘İktidardan kurtulmanın yolları açılır’

AKP’nin hukuk dışı yöntemlerine karşı muhalefete büyük sorumluluk düştüğünü vurgulayan Oluç, sözlerini şöyle tamamladı:

Bu korku ortamı ve imparatorluğu yıkıldıkça, bu tür işler ortaya döküldükçe, insanlar bu tür işlerden rahatsız olmadıklarını ve muhalefetlerini her yerde, evlerinde çalıştıkları ortamda, siyasi partilerde, sokakta telefonlarla konuşurken muhalefetini özgürce korkmadan dile getirdikleri zaman bu tür suç aletlerini hiçbir etkili olmaz ve iktidar o zaman gümbür gümbür irtifa kaybeder ve iktidardan kurtulmanın yolları açılmış olur. Buraya gördüğünüz gibi sim kart takılı, kayıtlar bu şekilde yapılıyor. Bu aletlerin hepsini suç duyurusunda kullanacağız.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19: Küresel salgında vaka sayısı 68 milyona dayandı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.