Ana SayfaGüncelHDP üyesine ‘Türkçe konuş’ diye saldırdılar

HDP üyesine ‘Türkçe konuş’ diye saldırdılar

HABER MERKEZİ – HDP üyesi Sabır Söyü, Manisa Şehzadeler’de kimliği belirsiz iki kişi tarafından ‘Türkçe konuş’ denilerek saldırıya uğradığını söyledi.

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde HDP üyesi Sabır Söyü, çalıştığı fabrikadan evine dönerken kimliği belirsiz iki kişinin saldırısına uğradı.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Söyü, yaşananları şöyle anlattı:

Ben fabrikada çalışıyorum. Fabrikanın servisinden saat 17.00 civarından indim. Evime giderken, yolda arkadaşımla telefonla konuşuyordum. Ahmet Bedevi sokağında bulunan tenha bir yerden geçerken 2 kişi yanıma geldi ve bana ‘ Ne diyorsun sen’ diye tepki gösterdiler.

Ben de arkadaşımla telefonda Kürtçe konuşuyordum. Telefonu kapattım sonra onlara ne oldu sizi anlamadım dedim. Bana ‘Sen Türkçe konuş seni anlamıyoruz’ dediler. Bana küfür ettiler, laf dalaşına girdik.

Bana ‘Ne mutlu Türküm diyene diyeceksin ya da defolup gideceksin’ söylemlerinde bulundular. Ardından beni darp ettiler. Ülkücülere benziyorlardı. Vücudumda darp izleri var. Hastaneye gittim darp raporu aldım. Yarın emniyette gidip şikayetçi olacağım.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dink Cinayeti Davası: Savunmalar için iki günlük süre
Sonraki Haber
Ege Denizi'nde 4.0 büyüklüğünde deprem