Ana SayfaDünyaHindistan’da ‘gizemli bir hastalık’: 300 kişi hastaneye kaldırıldı

Hindistan’da ‘gizemli bir hastalık’: 300 kişi hastaneye kaldırıldı

HABER MERKEZİ – Hindistan’ın Andra Pradesh eyaletinde 300 kişi mide bulantısı, bilinç kaybı ve göz yanması şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Bu kişilerin Covid-19 testlerinin negatif çıktığı, şikayetlerinin sebebinin ise henüz belirlenemediği bildirildi.

Hindistan’ın güneydoğusundaki Andra Pradesh eyaletinin Eluru kentinde, hafta sonu henüz belirlenemeyen bir hastalıktan dolayı 300 kişi hastaneye kaldırıldı.

Hastalığın tespitiyle ilgili inceleme başlatıldığı açıklanırken, hastaneye başvuranların mide bulantısı, bilinç kaybı ve göz yanması şikayetleri olduğu bildirildi.

Ayrıca hastaneye başvuranlara Corona virüsü testi yapıldığı ve tamamının negatif çıktığı açıklandı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Eluru Devlet Hastanesi’nden bir yetkili, “Başta çocuklar olmak üzere, kendilerini iyi hissetmediklerini söyleyerek hastaneye gelenler gözlerinde yanma olduğunu belirttikten sonra aniden kusmaya başladı ve bazıları titreyerek krize girdi” dedi.

Hastaneye başvuranların büyük bir bölümünün daha sonra taburcu edildiği belirtildi.

Yetkililer, ilk etapta şikayetlerin şebeke suyundan ya da hava kirliliğinden kaynaklandığından şüphelendiklerini ancak yapılan ilk incelemelerde hastalığın nedeninin bu iki etkenden olmadığının anlaşıldığını söyledi.

Andra Pradesh eyaletinin Sağlık Bakanı Kali Krishna Srivinas, hastalardan kan örneklerinin alındığını ve laboratuvara gönderildiğini açıkladı:

Yetkililerin hastaneye başvuran kişilerin yaşadıkları bölgelerde yaptıkları incelemenin ardından şebeke suyunun kirlenmesi ve hava kirliliği gibi etkenleri safdışı bıraktık. Bu, gizemli bir hastalık ve neden kaynaklandığını laboratuvar incelemesinin ardından anlayabileceğiz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gercüş'teki çocuk istismarıyla ilgili neler biliniyor?
Sonraki Haber
Demirtaş: Mevcut gelişmeler, erken seçimi giderek zorunlu kılıyor