Ana SayfaKültür-Sanatİletişim Yayınları, Bora Abdo ile olan yayın ilişkisini sonlandırdı

İletişim Yayınları, Bora Abdo ile olan yayın ilişkisini sonlandırdı

HABER MERKEZİ – İletişim Yayınları, yazar Aslı Tohumcu’nun kendisini taciz ettiğini açıkladığı yazar Bora Abdo’yla artık çalışmayacaklarını duyurdu.

İletişim Yayınları, kadınlara tacizde bulunmakla suçlanan yazar Bora Abdo ile olan yayın ilişkisini sonlandırdığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, “İletişim Yayınları olarak, maruz bırakıldıkları gayriinsani davranış, zorbalık ve tacize karşı yazarlarımız Pelin Buzluk ve Aslı Tohumcu’yla beraberiz” ifadeleri kullanıldı.

Abdo’nun İletişim Yayınları etiketiyle yayımlanan “Hayâlî’nin Tesadüfleri” isimli bir kitabı bulunuyordu.

Yazar ve editör Pelin Buzluk’un yazar Hasan Ali Toptaş’ın kendisine cinsel saldırı ve tacizde bulunduğunu açıklamasının ardından, yazar Aslı Tohumcu da bir diğer yazar Bora Abdo’nun kendisini taciz ettiğini söylemişti.

Tohumcu, Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Hasan Ali Toptaş da yalnız değil tabii. Bora Abdo var. Beni arkadaşımdan ayırıp taksime atlamasıyla gelişen bir olay. Ben de büyüdüm, kadınlarla sarmalandım iyice. Konuşabiliyorum. Herkes konuşsun. Bizim korkacak bir şeyimiz yok!” ifadelerini kullanmıştı.

Henüz Abdo’dan konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Hasan Ali Toptaş’tan ‘özür’

Toptaş hakkındaki suçlamaları kabul edip kadınlardan ‘özür’ dilemişti.

Ancak Hasan Ali Toptaş’ın özür dilerken kullandığı ifadeler de kadınların tepkisine neden olmuştu.

Bu arada Everest Yayınları, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Yayınevimizin yazarlarından Hasan Ali Toptaş ile ilgili açıklamaları hassasiyetle takip ediyoruz. Mağduriyetlerin dile getirilmesini önemsiyoruz. Koşulsuz, amasız olarak kimden gelirse gelsin her türlü tacizin karşısındayız. Süreci bu anlayışla değerlendirmekte olduğumuzu saygıyla duyururuz” ifadelerine yer vermişti.




Önceki Haber
Türkiye'den Tunus'a 5 milyon dolarlık hibe: CHP'den tepki geldi
Sonraki Haber
İHOP: 'Hukukun üstünlüğü' tesis edilmeden insan hakları korunamaz