Ana SayfaGüncelİstanbul Valiliği: İHA AR-GE merkezinin olduğu bölgede üç kişi gözaltına alındı

İstanbul Valiliği: İHA AR-GE merkezinin olduğu bölgede üç kişi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – İstanbul Valiliği, İHA AR-GE Merkezi’nin bulunduğu bölgede  izinsiz görüntü çektiği belirtilen iki Rusya vatandaşı ile bir Türkiye vatandaşının gözaltına alındığını açıkladı.

İstanbul Valiliği, İnsansız Hava Aracı (İHA) AR-GE Merkezi’nin bulunduğu bölgede üç kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada gözaltına alınanlardan ikisi Rusya, biri de Türkiye vatandaşı.

İlimizdeki İnsansız Hava Aracı (İHA) AR-GE Merkezinin bulunduğu ve fotoğraf/video çekiminin izne tabi olduğu bölgede, izinsiz görüntü çektikleri tespit edilen Rusya uyruklu (I.M.) ve (A.P.) ile Türk Vatandaşı (A.Ç.K.) İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce 03.12.2020 Perşembe günü saat 10.30 sıralarında gözaltına alınmıştır. Şahıslar hakkında başlatılan soruşturma devam etmektedir. Gözaltı süresi Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla (3) gün uzatılmıştır.

BBC Türkçe, Rusya’da yayın yapan özel NTV kanalının daha erken saatlerde iki çalışanlarının İstanbul’da gözaltına alındığını ve kendilerinden haber alamadıklarını geçtiğini aktardı.

Sabah ise gözaltına alınan iki Rusya vatandaşının önce turist, sonra da gazeteci olduklarını söyledikleri ve akreditasyonları olmadığını geçti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19 pandemisinde vaka sayısı 66 milyonu aştı
Sonraki Haber
Sınıf çatışmasından felsefeye uzanan özgün bir roman: “Hayaletler”