Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİstismar failinin ‘yuvam yıkılmak istendi’ iddiasına geçit yok

İstismar failinin ‘yuvam yıkılmak istendi’ iddiasına geçit yok

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da bir çocuğa cinsel istismarda bulunan Mehmet Yerli, duruşmada çocuğun “mutlu yuvasını bozmak için iftira attığını” ileri sürdü. Savunması dikkate alınmayan fail, tutuklu yargılanmaya devam edilecek.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bir çocuk, Mehmet Yerli adlı kişinin sistematik cinsel istismarına maruz kaldı.

Çocuğun ailesinin şikayeti üzerine Mehmet Yerli, 10 Nisan’da gözaltına alınıp çıkarıldığı Diyarbakır 2’nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Bunun üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı fail hakkında, “Zincirleme Suretiyle Silahla Tehdit”, “Zincirleme Suretiyle Şantaj”, “Zincirleme Suretiyle Çocuğun Cinsel İstismarı” ve “Müstehcenlik” suçlarından iddianame hazırladı.

JinNews’ten Şehriban Aslan’ın haberine göre, iddianamede savcı Mehmet Yerli hakkında 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istedi.

Çocuk tehdit edildi

İstismar edilen çocuğun, Çocuk İzleme Merkezi’nde (ÇİM) bir vekil eşliğinde alınan ifadesinde, erkeğin alt komşuları olduğunu, kendisini taciz ettiğini, şüphelinin 18 Mart’ta binalarından taşındığını, teyzesinin ise olayı 15 Mart’ta öğrendiğini ve failin kendisine gizli polis olduğunu söylediğini belirtti.

Çocuk, şüpheli erkeğin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu, başkasına söylediği takdirde kendisini öldürmekle tehdit ettiğini ve şantajda bulunduğunu anlattı.

Şüpheli erkeğin tehditlerinden korktuğu için durumu anlatamadığını söyleyen çocuk, erkeğin kendisine telefon aldığını kardeşinin bunu görmesi üzerine olayları anlattığını ve şikayetçi olduğunu ifade etti.

Mehmet Yerli’nin alınan ifadesinde ise yaptığı cinsel istismarı kabul etmediği ve bunun “iftira” olduğunu iddia ettiği öğrenildi.

‘Savunma suçtan kurtulmaya dönük’

Savcı, hazırladığı iddianamede şu tespitlerde bulundu:

Yapılan soruşturma ve toplanan deliller neticesinde, çocuğun iddia edilen olay tarihlerinde 12 veya 13 yaşlarında şüphelinin ise 37 yaşında oluşu, mağdur ile arasındaki yaş farkı, mağdurun yaşı itibariyle herhangi bir cinsel eyleme veya bu yöndeki gönül ilişkisine rıza göstermesinin dahi hukuken geçerli olmaması, şüphelinin mağdurun kendi ailesini kıskanması nedeniyle kendisine iftira attığına ilişkin hayatın olağan akışına aykırı savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu, şüphelinin ayrıca mağdurun kendisiyle gönül ilişkisi kurması için tespit edilemeyen farklı tarihlerde ele geçmeyen silahla ve sözlü olarak kendisini ve ailesini öldüreceğinden bahisle tehdit ettiği eylemleri ile üzerine atılı zincirleme suretiyle silahla tehdit suçu oluşturuyor.

Tahliye edilmedi 

İddianamenin kabulü ardından başlayan davada ikinci duruşma 19 Kasım’da görüldü.

İddia makamı, sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, katalog suçlar içerisinde yer alması, sanığın kaçma şüphesi ve tüm deliller birlikte değerlendirildiğinde sanığın tutukluluk halinin devamını istedi.

Sanık ise suçlamaları kabul etmediğini, çocuğun kendisini tehdit ettiğini ve yuvasını yıkmak istediğini fakat bunda başarılı olamadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 9 Şubat 2021 tarihine erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'nin S-400 yaptırımlarına tepkiler neler?
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.