Ana SayfaGüncelKayyum yönetimindeki Mardin’de yolsuzluk operasyonu: Üç kişi daha tutuklandı

Kayyum yönetimindeki Mardin’de yolsuzluk operasyonu: Üç kişi daha tutuklandı

HABER MERKEZİ – Kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MARSU’nun daha önce görevden alınan üç yöneticisi daha yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 19 Ağustos 2019’da belediye kayyum olarak atanan dönemin Mardin Valisi Mustafa Yaman, 9 Haziran’da yayımlanan ‘Valiler Kararnamesi’ ile Mülkiye Başmüfettişliği’ne atanmış, yani merkeze çekilmişti.

Yaman’ın yerine kente vali olarak atanan Mahmut Demirtaş, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne de kayyum olarak görevlendirilmişti.

Demirtaş’ın kayyum olarak atanmasının ardından belediyede devam eden müfettiş incelemesi kapsamında birçok üst düzey yönetici rüşvet, yolsuzluk, usulsüzlük, kayırma, ihaleye fesat karıştırma ve benzeri gerekçelerle görevden alınmıştı.

Söz konusu soruşturma kapsamında belediyenin iştiraki olan Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (MARSU) önceki kayyum Mustafa Yaman dönemine ilişkin ihalelerde yolsuzluk yapıldığı gerekçesi ile sabah beş kişi daha gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan MARSU Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi Sadullah Turgut ile Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Atmaca ve Ferman Ayan, savcılık sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece aynı suçlamalar gerekçesi ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MARSU Genel Müdür Yardımcısı Sadullah Turgut’un ismi yine MARSU’da çalışan yeğeni B. Turgut’un AKP üyesi de olan bir kadın çalışana çektiği görüntüler ile şantaj yapıp, cinsel saldırıda bulunması ile de gündeme gelmişti.

Olayın üstü Turgut, kayyum yöneticileri ve AKP Mardin il yöneticileri tarafından kapatılmıştı.

Kadının AKP üyeliğine ve belediyedeki işine son verilmiş, aynı şekilde B. Turgut’un da işine son verilerek, olayın savcılığa intikal etmesi engellenmişti.

Yaşananlar üzerine istifa eden AKP İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Hekimoğlu, Mezopotamya Ajansı’nın (MA) soruları üzerine olayı doğrulamıştı.

11 kişi tutuklanmıştı

Soruşturmalar kapsamında MARSU’ya dönük soruşturmalarda daha önce MARSU Genel Müdürü Eşref Dağdelen de tutuklanmıştı.

Aynı zamanda belediyedeki soruşturmalar kapsamında bugüne kadar Yaman’ın yeğeni Yunus Emre Akça, Belediye iştiraki Genel Sekreter Yardımcısı Zeyni Teker, Kent AŞ. Genel Müdürü yapılan eski DEDAŞ Mardin İl Müdürü Mehmet Bulut, Kent AŞ.’de müdür yapılan polis memuru Ercan Uysaler, Kırsal Yollar Daire Başkanı Sinan Yıldırım, belediye yetkililerinden Mehmet Derviş Düzgören, kayyumun iş yaptığı iş insanları Şerif Acar, Adnan Yüksel dahil en az 11 kişi tutuklanmıştı.

Mehmet Bulut ile Sinan Yıldırım daha sonra “Etkin pişmanlık yasasından” yararlanarak, kendilerine belirlenen “kamu zararı” bedelini ödeyerek, tahliye edilmişti.


Mezopotamya Ajansı

  Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde üç daire başkanı daha görevden alındı
  Mardin Belediyesi'nde usulsüzlük: Üst düzey yöneticilere suç duyurusu
  Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde görevden alınanların sayısı 14'e yükseldi
  Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk operasyonu
  Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk operasyonu: Altı kişi tutuklandı
  Kayyum yönetimindeki Mardin'de yolsuzluk operasyonu: MARSU Genel Müdürü'ne tutuklama

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19 pandemisi: Can kayıpları 1 milyon 700 bini aştı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.