Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Bütçe haramzadelerin bütçesidir

Kılıçdaroğlu: Bütçe haramzadelerin bütçesidir

HABER MERKEZİ – Meclis’teki bütçe görüşmelerinde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bu bütçe haramzadelerin bütçesidir” ifadelerini kullandı. Varlık Fonu’na da değinen Kılıçdaroğlu, “Bu paralar nereye gidiyor?” diye sordu.

TBMM Genel Kurulu’nda, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerine başlandı.

Görüşmelerde konuşan CHP Eş Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Covid-19 pandemi sürecine ilişkin eleştirilerde bulunarak, “Saygın bir devlet vatandaşlarına yalan söylemez” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin mitinglerinde halka çay dağıttığı ve sosyal mesafenin korunmadığı görüntüleri hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Hangi gerekçeyle vatandaşları toplayıp kafalarına çay attınız?” diye sordu.

Sağlık çalışanlarının çalışma şartlarına da değinen Kılıçdaroğlu, “Sağlıkçıların önüne hastaları gönderen kimdi?Doktorların başarısını kendinize mal etmeyiniz. Birer aylık ikramiye vermediniz” dedi.

“Bu bütçe ne bütçesi?”

Bütçeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, bütçe eklerinin Meclis’e geldikten sonra verildiğini belirterek, “Bu ne bütçesi?” diye sordu:

Bu bütçe ne bütçesi Allah aşkına. Bu bütçe, haramzadelerin bütçesidir. Niye yetkiler bir kişide bağlandı? Orta vadeli program yayınlandı mı? Yayınlanmadı.

Sordunuz mu niye zamanında yayınlanmadı? Kim engel oldu? Tek başınasınız. Yasağın bile gereğini yerine getiremiyorsunuz. Siz yine elinizi kaldırıyorsunuz? Kanun çıkardık ya.

“Nereye gidiyor bu paralar söyleyin”

Varlık Fonu’na da değinen Kılıçdaroğlu, “Bu paralar nereye gidiyor?” diye sordu ve ekledi:

Madem ki Türkiye Varlık Fonu orada, bu paralar nereye gidiyor. Değerli arkadaşlarım 170 milyarın denetlenmesi gerekiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi adına Türkiye Varlık Fonu’nun denetlenmesi gerekiyor.

Kısa vadeli borçları 2017’de 26 milyar lira idi. Hiç vicdanınızla sorguladınız mı bu para nereye gidiyor. Bu kadar fakir fukara var bu ülkede. Nereye gidiyor bu paralar söyleyin Allah aşkına. Borsa İstanbul’u 200 milyar dolara sattıklarını söylediler. Borsa İstanbul’un karlılık oranı yüzde 52. İki ay sonra çıkaracaklar, böyle bir satış olabilir mi? 1 liraya da satabilirlerdi.

Varlık Fonu bütçesi denetlenebilmeli. Aklını kiraya verenler, gerçekleri göremezler. Yerli ve milliyiz diyordunuz gayri milli bir ittifak var. Katar sevdası sizin gözlerinizi kararttı.

“Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi”

Bu arada Kılıçdaroğlu konuşurken AKP’lilerden ‘aday ol’ sesleri yükseldi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, “Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi” sözleriyle karşılık verdi.

Benim aday olup olmayacağımı size kim söyledi? Ben ne istiyorum? Ben tek adam rejimi istemiyorum. Ben ülkesinde esnafın ensesinde boza pişiren bir yönetim istemiyorum.

Ben parlamenter sistem istiyorum; demokratik, halkçı parlamenter sistem istiyorum. Ben her kuruşun hesabını veren bir siyaset anlayışı istiyorum. Ben mal varlığımla tehdit edildiğim zaman, ‘aramazsanız, incelemezseniz şerefsizsiniz’ diyen bir siyaset istiyorum.

Ben siyaseti halka ve hakka anlayışından geliyorum. Ben, hiçbir zaman gidip mal varlığımla beni tehdit edenlerin arkasında selam durmadım.

  Sancar: Bütçe savaşa, yandaşa ve saraya bütçedir, halka değil
  HDP'den bütçe şerhi: Ülkenin toplumsal emeği savaş ekonomisine gidiyor
  Bütçe görüşmeleri: BBP'ye konuşma hakkı var, TİP'e yok



Önceki Haber
Sancar: Bütçe savaşa, yandaşa ve saraya bütçedir, halka değil
Sonraki Haber
Meclis Başkanı'na göre ‘X’ olarak tutanaklara geçen Kürtçe, 'bilinmeyen bir dil değil'miş