Ana SayfaGüncelKocaeli’ye iki gün su verilmeyecek

Kocaeli’ye iki gün su verilmeyecek

HABER MERKEZİ – Tren hattı inşaatı nedeniyle Kocaeli genelinde 48 saatlik su kesintisi yapılacak. Pandemi döneminde yapılacak kesinti kaygıları beraberinde getirdi.

TCDD’nin tren hattı inşaat çalışmaları nedeniyle Kocaeli genelinde 48 saatlik su kesintisi yaşanacak.

TCDD Genel Müdürlüğü’ne ait yapımı devam eden Gebze-Köseköy Demiryolu 3. ve 4. hat ilave yol yapım çalışmaları kapsamında İSU tarafından Kocaeli’de Kandıra hariç tüm ilçelerde su kesintisine gidileceği açıklandı.

28 Aralık Pazartesi akşamı saat 23.00 itibariyle başlaması planlanan çalışmanın 30 Aralık Çarşamba günü saat 23.00’de tamamlanması öngörülüyor.

İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, yaptığı basın toplantısında, “Maksimum 48 saat. Biz 48 saat dolmadan suyu vermeyi hedefliyoruz. Bu kesintiden şehrin yüzde 80’i etkilenecek. Ben halkımızdan özür dilerim. Böyle can sıkıcı bir konu ile karşınıza çıkmak istemezdim ama hızlı trenin devreye girmesi için bunu yapmak zorundayız” dedi.

‘Hijyen sorunu doğuracak’

Evrensel gazetesinden Hasret Gültekin Kozan’a konuşan Kocaeli Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mehtap Yılmaz Maçkalı, 48 saatlik su kesintisinin hijyen sorunu doğuracağını söyledi.

Önlemlerin vatandaşa bırakılmaması gerektiğini belirten Maçkalı, şunları dile getirdi:

Kesintilerin erken duyurulması önemli ama ötelenemez bir gerekçesi olmalı. Çünkü su kesintileri halk sağlığı açısından hijyen sorunu doğuracaktır. Ellerimizi en az 20 saniye yıkamamız gerekirken bu koşullarda önlemleri vatandaşa bırakmamak gerekiyor. Planlanması iyi yapılmalı. Su tedariki için belki de mahallelere tankerlerle su sağlanmalı, vatandaşa bunun duyurusu yapılmalı.




Önceki Haber
Gazeteci Karataş'a 15 yıla kadar hapis istemi
Sonraki Haber
Soylu, Demirtaş ve Gergerlioğlu’na ‘terörist’ dedi