Ana SayfaGüncelKomedyenler Pınar Fidan ve Özgür Tosun için hapis talebi

Komedyenler Pınar Fidan ve Özgür Tosun için hapis talebi

HABER MERKEZİ – Komedyenler Pınar Fidan ve Özgür Tosun hakkında, bir stand-up gösterisinde Alevilere yönelik ifadeleri nedeniyle 1’er yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Kadıköy’deki bir eğlence mekanında “TuzBiber” adlı stand-up gösterisinde Alevilere yönelik kullandıkları ifadeler nedeniyle komedyenler Pınar Fidan ve Özgür Tosun hakkında soruşturma başlatılmıştı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak, Fidan ve Tosun hakkında iddianame hazırlandı.

DHA’da yer alan habere göre Fidan ve Tosun hakkında “halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” iddiası ile iddianame düzenlendi.

Pınar Fidan ve Özgür Tosun’un “Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 6’şar aydan 1’er yıla kadar hapis ile cezalandırılması istendi.

Fidan’ın ifadesinde herhangi bir propaganda ve kışkırtma amacıyla hareket etmediğini, amacının sadece mizah yapmak olduğunu, suç işleme kastının bulunmadığını ve yanlış anlamadan dolayı özür dilediğini belirttiği aktarıldı

İddianamenin gönderildiği Kartal’daki İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nin 15 gün içinde iddianamenin kabulü veya reddi yönünde karar vermesi bekleniyor.

Bir süre Türkiye gündeminde yer bulan tartışmalara ilişkin Pınar Fidan tarafından bir özür mesajı da yayımlanmıştı:


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP asgari ücret talebinde ısrarcı: Net 4 bin TL olmalı
Sonraki Haber
Arjen Arî Şiir Yarışması'na başvurular başladı