Ana SayfaEkonomiKonut satışları üst üste dört aydır geriliyor

Konut satışları üst üste dört aydır geriliyor

HABER MERKEZİ – Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,7 azaldı. Konut satışları, Temmuz ayında zirveyi görmesinin ardından üst üste dört aydır geriliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,7 azalarak 112 bin 483 oldu.

Ekim ayında da yüzde 16,3 gerileyen konut satışları, Temmuz ayında zirveyi görmesinin ardından üst üste dört aydır geriliyor.

Konut satış sayıları (Kaynak: TÜİK)

Konut satışlarında, İstanbul 21 bin 158 konut satışı ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u Ankara ve İzmir izledi.

Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 15 konut ile Ardahan, 23 konut ile Hakkari ve 78 konut ile Bayburt oldu.

Kasım ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,3 azalış göstererek 24 bin 450 olurken, toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 21,7 olarak gerçekleşti.

Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı ise Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,0 azalarak 36 bin 658 oldu.

İkinci el konut satışları da Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,2 azalış göstererek 75 bin 825 oldu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cezaevlerinde açlık grevi eylemi 19'uncu gününde
Sonraki Haber
Dünyanın deniz altındaki ilk kavşağı yakında açılıyor