Ana SayfaGüncelKültür Bakanlığı: Müzisyenlere bin lira destek verilecek

Kültür Bakanlığı: Müzisyenlere bin lira destek verilecek

HABER MERKEZİ – Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, pandemi döneminde geliri olmayan müzisyenlere destek verileceğini belirterek, “Seyyanen kişi başı 1000 lira net ödeme olacak. Toplamda da 20-30 milyon civarında proje bedeli olacak” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, müzik meslek birliklerinin temsilcileriyle İstanbul’da bir araya geldi.

Toplantı sonrası açıklama yapan Ersoy, Covid-19 salgını döneminde geliri olmayan, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan müzisyen, müzik emekçileri, yorumcu ve eser sahiplerini kapsayan bir proje planladıklarını söyledi ve ekledi:

11 Aralık’ta bakanlığımıza bağlı Yunus Emre Enstitüsü web sitesinde başvuru adını, başvuruyu yapan birlik, dernek ve sendika isimlerini ilan edeceğiz.

23 Aralık’a kadar başvuruları ilan ettiğimiz birimlerde toplanmasını istiyoruz.

Toplanan projeler 30 Aralık’a kadar bakanlığımıza iletilecek ve ocak ayı itibarıyla da projede yer alan müzisyen, müzik emekçileri, yorumcu ve eser sahiplerine ödemelerini yapmaya başlayacağız.

Seyyanen kişi başı bin lira net ödeme olacak. Toplamda da 20-30 milyon civarında proje bedeli olacak.

Sessiz eylem yapmışlardı

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle Covid-19 önlemleri kapsamında kafe ve restoranlar dahil tüm işyerleri saat 22.00’den itibaren kapanıyor.

Bu tedbirin en fazla etkilediği kesimlerin başında pandeminin başlangıcından bu yana zor günler geçiren müzisyenler geliyor.

Sahne etkinliklerinin neredeyse hiç yapılmamasına ek olarak mekanların da erkenden kapatılmasının mağdur ettiği müzisyenler birçok kentte enstrümanlarını önlerine koyarak sessizce eylem yapmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Şırnak'ta gözaltına alınan siyasetçilerden altısı daha serbest
Sonraki Haber
Covid-19 pandemisinde vaka sayısı 66 milyonu aştı