Ana SayfaGüncelLeyla Güven tutuklandı: Çok çalışın, çabuk dönelim

Leyla Güven tutuklandı: Çok çalışın, çabuk dönelim

HABER MERKEZİ – Dün yargılandığı dava kapsamında hakkında 22 yıl 3 ay hapis cezası verilen ve bununla birlikte tutuklama kararı çıkartılan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, gece saatlerinde gözaltına alındı. Sabah saatlerinde adliyeye çıkarılan Güven, kararın yüzüne okunması ardından Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, hakkında çıkarılan tutuklama kararı sonrasında gözaltına alındı.

Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Leyla Güven’e “örgüt üyesi olmak” suçlamasında alt sınırdan uzaklaşarak 14 yıl 3 ay, Batman ve Diyarbakır’da yaptığı konuşmalardan dolayı da “örgüt propagandası yapmak”tan ayrı ayrı 4’er yıl hapis cezası vermişti. Mahkeme, toplamda 22 yıl 3 ay hapis cezası kararı verdiği Güven’in hükümle birlikte tutuklanmasına da karar vermişti.

Gece saatlerinde polisler tarafından Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki evinden gözaltına alınarak sağlık kontrolü için hastaneye götürülen Leyla Güven, gözaltına alınırken ise “Ben kaçacak olsam sizin ruhunuz bile duymazdı. Hiçbir yere gitmiyorum. Bu ülkede siyaset yapmaya devam edeceğim. Ama içeride ama dışarıda. Zalimin üstüne böyle yürümek cesaret ister” şeklinde konuştu.

Güven, sağlık kontrolü ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürüldü.

Duruma tepki gösteren HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Leyla Güven hastaneden sonra Terörle Mücadele Şubesi’ne getirildi. Hukuk tanımadıklarını biliyoruz da, hiç bir usule de uyulmuyor” dedi ve ekledi:

Yakalama kararından sonra neden TEM’e getirildi? Keyfiyette sınır yok. Leyla Güven hakkında 24 saat gözaltı kararı verildiği için TEM’de tutulacak. Olması gereken derhal kendi mahkemesine çıkarılması iken gözaltında tutulması hürriyeti tehdit suçudur.

Tutuklandı

Geceyi Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nde geçiren Güven, sabah saatlerinde adliyeye çıkarıldı.

Güven’i yalnız bırakmayan aralarında DTK Eşbakanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın da bulunduğu birçok siyasetçi adliye önüne geldi.

Leyla Güven, adliye önünde kendisini bekleyenlere “Hiç sıkıntı yok. Çok çalışın, çabuk dönelim” mesajı verdi.

Beraberindeki polislerce adliye içerisine götürülen Güven, hakkındaki kararın 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yüzüne okunmasıyla tutuklanıp, Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Vekilliği düşürülmüştü

2018 genel seçimlerinde HDP’den Hakkari milletvekili seçilen Leyla Güven’in, hakkında verilen 6 yıl 3 aylık hapis cezasının onaylanmasıyla birlikte 4 Haziran 2020 tarihinde milletvekilliği düşürülmüştü.

Milletvekilliği düşürülen Güven akabinde tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

5 Haziran 2020 tarihinde tutuklanan DTK Eşbaşkanı Güven, avukatlarının yaptığı başvuru üzerine 9 Haziran’da tahliye edilmişti.

  Leyla Güven hakkında 22 yıl hapis ve tutuklama kararı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Açlık grevleri 26’ncı gününde sürüyor
Sonraki Haber
Akşener’den hükümete bütçe eleştirisi