Ana SayfaGüncelModern bir göçebenin hikayesi: ‘Nomadland’

Modern bir göçebenin hikayesi: ‘Nomadland’

HABER MERKEZİ – Sinema eleştirmenleri tarafından yılın en iyi filmlerinden bir olarak gösterilen Chloé Zhao imzalı “Nomadland”den ilk uzun soluklu fragman yayımlandı.

“The Rider” ile tanınan Chloé Zhao’nun yönetmenliğindeki “Nomadland” yılın öne çıkan yapımlarından biri.

Dünya prömiyerini Toronto ve Venedik film festivallerinde eş zamanlı olarak yapan film, önce Venedik’te Altın Aslan‘ı kazandı, Toronto’da Halkın Seçimi Ödülü’nün sahibi oldu.

Hem Venedik’te hem de Toronto’da büyük ödülü kazanan ilk film olarak tarihe geçen “Nomadland”, elde ettiği bu başarıyla daha şimdiden En İyi Film Oscarı’nın favorisi olarak gösteriliyor.

“Nomadland”

Jessica Bruder’ın kurmaca olmayan 2017 tarihli kitabı “Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century”den uyarlanan filmin başrolünde Frances McDormand yer alıyor.

McDormand, ekonomik krizde her şeyini kaybettikten sonra karavanıyla birlikte ABD’nin batısına doğru yolculuğa çıkan 60’lı yaşlarındaki Fern karakterini canlandırıyor.

FilmLoverss’ta yer alan habere göre Fern’in ‘modern bir göçebe’ olarak yaşamını sürdürdüğü filmin kadrosunda oyunculuk tecrübesi bulunmayan ve gerçek hayatta da göçmen olarak yaşayan Linda May ile Charlene Swankie yer alıyor. Bu isimlere David Strathairn eşlik ediyor.

Ekim ayında 39. İstanbul Film Festivali’nde gösterilen filmin Türkiye’de gösterime girmesi planlanıyor. Ancak pandemi şartları nedeniyle henüz film için net bir vizyon tarihi açıklanmış değil.

Filmden yayımlanan ilk uzun soluklu fragmanı aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

  100'den fazla eleştirmenin oylarıyla: 2020’nin en iyi filmleri
  Rotten Tomatoes verilerine göre 2020’nin en iyi 100 filmi
  IndieWire’a göre 2020’nin en iyi 20 filmi
  IndieWire’a göre 2020’nin en iyi 10 dizisi
  The Playlist’e göre 2020’nin en iyi 15 film afişi
  Cahiers du Cinéma’ya göre 2020’nin en iyi 10 filmi
  Time’a göre 2020’nin en iyi 10 filmi

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
BluTV, 'Çıplak'ı yayın kataloğundan çıkardı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.