Ana SayfaToplumsal CinsiyetMualla Irmak cinayetinin faili 15 yıl sonra yakalandı

Mualla Irmak cinayetinin faili 15 yıl sonra yakalandı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da 15 yıl önce öldürülen Mualla Irmak cinayetine ilişkin Muhammet Kemal Majit isimli bir erkek gözaltına alındı. Erkeğin ifadesinde cinayeti itiraf ettiği belirtildi.

İstanbul Çağlayan’da bulunan bir jinekoloji muayenesinde çalışan 45 yaşındaki Mualla Irmak, 2005 yılında işyerinde öldürülmüş halde bulundu.

Ağzı bantlanıp, kesici aletle öldürülen Mualla’nın ardından başlatılan soruşturma kapsamında polis faile ulaşamadı.

Ardından 2016 yılında yeniden incelenen dosya neticesinde Serkan G. isimli bir erkek gözaltına alındı.

Mualla’nın atletinde DNA’sı bulunduğu belirtilen Serkan G., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cinayeti işlediğini kabul etmeyen ve Adalet Bakanlığı’na suçsuz olduğuna dair mektup yazan Serkan G., yargılanmasına devam edilirken, 2018 yılında Silivri Cezaevi’nde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

DHA’nın haberine göre ölümünden sonra da yargılanmasına devam edilen Serkan G. hakkında 2019 yılında mahkeme ‘cinsel saldırı’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’, ‘kasten öldürme’ ve ‘delilleri karartma’ suçlarından müebbet hapis cezası verildi.

Ve cinayet dosyası böylece kapandı. Ancak İstanbul Emniyet Müdürü’nün değişmesinin ardından bazı cinayet dosyaları yeniden incelenmeye alındı.

Mualla’yı öldüren kişilerin birden fazla olabileceği üzerinden durularak yeniden soruşturma açıldı.

Polis ekiplerinin 2 ay süren çalışmanın ardından cinayetin meydana geldiği tarihte Çağlayan’da bir tornacıda çalışan Iraklı Muhammet Kemal Majit B. isimli erkeğin, cinayet günü işyerine geldiği belirlendi.

Bunun üzerine 38 yaşındaki erkek gözaltına alındı. Yapılan parmak izi incelemesinde Mualla’nın ağzının kapatıldığı bantta bulunan parmak izinin Muhammet Kemal Majit B. ile eşleştiği tespit edildi.

İfadesi alınan erkek cinayeti itiraf etti ve şunları söyledi:

Serkan’la o dönemde arkadaştık. Biriyle uzun süre hararetli bir şekilde telefonla konuştuktan sonra beni çağırıp bir yere gideceğimizi söyledi. Birlikte jinekoloğun muayenehanesine geldik. Onlar kadınla birlikte bir odaya girdiler. Bir süre sonra içerden bağırış sesleri geldi. Serkan beni içeri çağırdı. Benden birkaç bıçak darbesi de benim vurmamı istedi. Ben de 4-5 kez bıçakladım.

Muhammet Kemal Majit B. cinayetin ardından da etrafı temizleyip, kaçtıklarını söyledi.

Erkek ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.




Önceki Haber
Sancar: İktidarın yalanının faturası halkın sağlığına kesiliyor
Sonraki Haber
Hakkari’de 15 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı