Ana SayfaGüncelNoel ve Yaldo bayramları kutlanıyor

Noel ve Yaldo bayramları kutlanıyor

HABER MERKEZİ – HDP, yaptığı yazılı açıklamayla Hıristiyan toplumunun Noel’ini, Süryani halkının Yaldo bayramını kutladı. Açıklamada, “Bu bayramların direnç ve umudumuzun güçlendiği günlere vesile olmasını diliyoruz” mesajı verildi.

Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde İsa Peygamber’in doğumunun kutlandığı Hıristiyan bayramı.

Kutlamalar 24 Aralık’ta Noel arifesiyle başlar ve bazı ülkelerde 26 Aralık akşamına kadar devam eder.

Süryaniler de 25 Aralık’ı kendi dillerinde Yaldo diye isimlendirirler ve bu bayramı kutlamadan önce 10 gün boyunca, içinde hayvansal gıda bulunan yemeklerden sakınmak yoluyla oruç tutarlar.

25 Aralık sabahı ise kiliselerinde ayinler düzenleyerek bu günü kutlarlar.

HDP: Direnç ve umudumuzun güçlendiği günlere vesile olsun

Halkların Demokratik Partisi (HDP) de bu vesileyle Noel ve Yaldo bayramlarına dair kutlama mesajı yayımladı:

Özgürlük için toplumun ağır bedeller ödediği aynı zamanda geleceğini inşa etmek için direndiği zorlu bir yılı geride bıraktık. İnsanlığın özgürlük, eşitlik ve bir arada yaşama mücadelesine yükselttiği bir dönemde, bir yandan salgın bir yandan otoriter eğilimler dünyanın dört bir yanına yayılmış durumda.

Asıl salgın, yıllardır süregelen nefret ve ayrımcılık, geleceğimizi tehdit altına alınmasıdır. Umudu ve cesareti büyüterek, mücadeleyi yükselterek her türlü salgını, kötülüğü, saldırıları ortadan kaldırabilir, bu durumu değiştirebiliriz. Buna yetecek gücümüz var. Yeter ki birlik olalım, omuz omuza geleceğimiz için mücadele edelim. Birlikteliğin, barışın, özgürlüğün gerçekleştiği günler olan her bayramı bu duygularla karşılıyoruz.

Hıristiyan yurttaşlarımızın Noel Bayramı’nı ve Süryani halkının Yaldo Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz. Bu bayramların direnç ve umudumuzun güçlendiği günlere vesile olmasını diliyoruz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gergerlioğlu’ndan Uşak Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusu
Sonraki Haber
Kocaeli'deki Baldur işçileri greve çıktı