Ana SayfaGüncelÖldürülen akademisyen Aylin Sözer için üniversitede anma

Öldürülen akademisyen Aylin Sözer için üniversitede anma

HABER MERKEZİ – Evine giren Kemal Ayyıldız isimli erkek tarafından öldürülen akademisyen Aylin Sözer, görev yaptığı üniversitede öğrencileri ve meslektaşları tarafından anıldı. Yapılan açıklamada, “Susmayacağız. Bir an önce kadın cinayetlerini önlemek için mekanizmalar geliştirilsin” denildi.

İstanbul Maltepe’deki evinde dün Kemal Ayyıldız adlı erkek tarafından önce öldürülüp ardından yakılan İstanbul Aydın Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Aylin Sözer için kampüste anma düzenlendi.

Öğrenciler öncülüğünde yapılan anmaya çok sayıda akademisyen de katıldı.

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanunu’nun uygulanmasının istendiği anmada üzerinde “İyilik meleği seni unutmayacağız” yazılı Aylin Sözer’in fotoğrafı taşındı.

Aylin’in öğrencileri adına açıklama yapan İlgar Jahed, “Bizimle online dersi olduğu saatte canice hayattan koparıldı” dedi.

Türkiye’de her gün birçok kadının erkek şiddetiyle öldürüldüğüne,cinsel saldırıya maruz bırakıldığına dikkat çeken Jahed, 2020’de 419 kadının erkekler tarafından katledildiğine işaret etti.

“Genç kadınlar olarak hayallerimizin ve hedeflerimizin doğrultusunda ilerlemek isterken, bir caninin katlettiği kadın olmak istemiyoruz” diyen Jahed, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanunun uygulanmasını istedi.

Hocalarının katledilmesine ilişkin görülecek davanın takipçisi olacaklarını vurgulayan Jahed, “Susmayacağız. Bir an önce kadın cinayetlerini önlemek için mekanizmalar geliştirilsin” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
TTB Başkanı Fincancı: Öfkeliyiz, böyle devam etmez
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.