Ana SayfaDünyaPortekiz’de av katliamı: 540 hayvan öldürüldü

Portekiz’de av katliamı: 540 hayvan öldürüldü

HABER MERKEZİ – İspanya’dan gelen avcılar Portekiz’de hayvan katliamı yaptı. 540 hayvanın iki günde öldürüldüğü belirtildi.

Portekiz’in orta kesimindeki Torre de Bela ‘av bölgesi’ yakınlarında bulunan Azambuja’da, 17 ve 18 Aralık günlerinde hayvan katliamı yaşandı.

İspanya’dan gelen avcıların, 540 hayvanı öldürdüğü belirten Portekizli yetkililer duruma sert tepki gösterdi.

Portekiz Çevre Bakanı João Fernandes, yaşananları “iğrenç bir çevre suçu” olarak tanımlayarak 16 İspanyalı avcının cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Bu arada hayvan katliamına ilişkin fotoğrafların sosyal medyada yayılmasının ardından sivil toplum örgütleri ve hayvan hakları savunucuları da birbiri ardına açıklamalar yaparak yaşananlara tepki gösterdi.

Hayvanları katleden failler

BBC Türkçe’de yer alan habere göre bölgede hayvanları tekil olarak avlamaya izin verilmekle birlikte, söz konusu katliamda bölgedeki geyik popülasyonunun çoğunluğunun öldürüldüğü belirtiliyor.

Çevre Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise “Hayvanları ayırt etmeden yapılan bu kıyımın, biyoçeşitlilik ve ekosisteme katkısı olabilecek bir pratik olan avcılıkla ilgisi yoktur” ifadeleri yer aldı.

Öte yandan Torre de Bela ‘av bölgesi’nin yöneticileri hakkında da soruşturma başlatıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Vale hizmetlerinde yeni düzenleme
Sonraki Haber
Sigarada vergi oranı düşürüldü