Ana SayfaToplumsal CinsiyetRosa Kadın Derneği’nden Nazlıer ve Coşkun’a toplam 14 yıl 9 ay hapis cezası

Rosa Kadın Derneği’nden Nazlıer ve Coşkun’a toplam 14 yıl 9 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – Rosa Kadın Derneği üyeleri Gülistan Nazlıer ve Sevim Coşkun’a toplam 14 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca tutuklu bulunan Coşkun’un tahliyesine de karar verdi.

Rosa Kadın Derneği üyesi Gülistan Nazlıer hakkında “örgüt üyesi” olma iddiasıyla açılan davanın karar duruşması Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Nazlıer’in katılmadığı duruşmada avukatı Resul Tamur hazır bulundu

Duruşmada mütalaasını açıklayan iddia makamı, “Ezhel” adlı gizli tanığın daha önce verdiği beyanlarına değinerek, Nazlıer’in KJA, TJA ve Rosa Kadın Derneği’ne üye olması, telefon tapelerini gerekçe göstererek, “örgüt üyeliği” iddiasıyla cezalandırılmasını istedi.

Söz alan Nazlıer’,in avukat Resul Tamur, gizli tanık Ezhel’in beyanlarının soyut olduğunu, soruşturma esnasında gizli tanıktan alınan beyanlarda imza olmadığını, kaç kişiyi teşhis ettiğinin bilinmediğini ifade etti.

Bahsedilen derneklerin yasadışı dernekler olmadığını, müvekkilinin katıldığı etkinliklerin yasal düzlemde gerçekleşen etkinlikler olduğunu belirten Tamur, Nazlıer’in beraatini istedi.

Mahkeme heyeti Nazlıer’e “örgüt üyeliği” iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Coşkun’a hem ceza hem tahliye

Bu davanın ardından Rosa Kadın Derneği üyesi Sevim Coşkun’un yargılamasına geçildi.

Coşkun duruşmaya tutuklu bulunduğu Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılırken, avukatı Halil İbrahim Erdoğan da duruşmada hazır bulundu.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan iddia makamı, Coşkun’un üzerine atılı suçu işlediğini öne sürerek, “örgüt üyesi” olduğu iddiasıyla cezalandırılmasını istedi.

Mütalaaya katılmadıklarını belirten Coşkun’un avukatı İbrahim Erdoğan, müvekkilinin katıldığı eylem ve etkinliklerin yasal düzeyde olduğunu, dosyada suç olarak görülen “Biji Serok Apo” sloganını atmadığını dile getirdi.

Coşkun, bir eylemde söylenen Kürtçe şarkının akademik Kürtçe bilinmediği gerekçesiyle çözümü yapılmadığını belirterek, çözümün düzgün yapılmasını talep etti.

“Müvekkilim dernek faaliyetlerinden dolayı gözaltına alındı ama iddianamede dernek faaliyetlerine ilişkin tek bir kelime dahi yok” diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Gizli tanık müvekkilime ilişkin müvekkilimin encümen olduğunu ve Bağlar Belediyesi’ne işçi alımı için bağlantı kurduğunu söylemiş. Bir kere Bağlar Belediyesi ne bu dönem ne de önceki dönem HDP’nin elinde değildi. Nasıl bir bağlantı kurup insanları işe alacak? Madem işçi alımı için bağlantı kurmuş o zaman işçi alımı listesini getirsin. Müvekkilimin kuzenleriyle konuştuğu telefon görüşmeleri şimdi karşımıza getirildi. Bu konuşmalar çok farklı yerlere sürüklendi. Müvekkilimin HDP il binasında polise tahta parçası fırlattığı söyleniyor. Böyle bir şeyin olmadığı görüntülerde bellidir.

Savunmanın ardından mahkeme heyeti, Coşkun’a “örgüt üyeliği” iddiasıyla 7 yıl, “Polise mukavemet” ettiği iddiasıyla da 1 yıl 6 ay hapis cezası vererek tahliye kararı verdi.




Önceki Haber
Demirtaş'ın avukatları: Nar gibi karar, uyulmak zorunda
Sonraki Haber
İstanbul'da ulaşıma yüzde 11 zam