Ana SayfaGüncelSancar: Daha önce 6 partimiz kapatıldı da ne oldu?

Sancar: Daha önce 6 partimiz kapatıldı da ne oldu?

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Sancar, MHP lideri Bahçeli’nin “HDP’nin kapısına açılmamak üzere kilit vurulmalıdır” çağrısına yanıt verdi: “Daha önce 6 partimiz kapatıldı da ne oldu? HDP kapatılırsa daha güçlü geliriz, bir sonraki seçimde de iktidar oluruz.”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, gündemdeki konuları FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında değerlendirdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli ve kurmaylarının HDP’yi hedef gösteren açıklamalarına bir kez daha yanıt veren Sancar, “HDP kapatılırsa daha güçlü geliriz, bir sonraki seçimde de iktidar oluruz” dedi.

“HDP bu ülkede bütün silahların, çatışmaların sona ermesi için kurulmuş bir partidir” diyen Sancar, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın HDP için kullandığı “itlaf edilecek haşere sürüsü” ifadesi için “BM’de ‘soykırıma davet’ olarak tescillenmiş bir sözdür. Hadi soykırım, katliam demeyelim bu apaçık bir şiddet çağrısıdır” yorumunda bulundu.

HDP’nin bir binadan ibaret olmadığına da vurgu yapan Sancar, “HDP’yi nasıl kapatacaksınız? ‘HDP’yi kapatalım’ demek demokrasiyi kapatalım, HDP’ye oy veren 6 milyon gönül veren 15 milyon insanı kapatalım demektir” diye konuştu.

“Daha önce 6 partimiz kapatıldı da ne oldu?” diye soran HDP Eşbaşkanı Sancar, “HDP’nin kapatılması için herhangi bir dayanak bulamazlar. Anayasa ve kanunları çiğneyerek yaparlarsa, bir çare bulur ve büyüyerek yolumuza devam ederiz. Kapatılırsak bir sonraki seçimde iktidarız onu söyleyeyim” diye belirtti.

  Sancar’dan MHP'ye yanıt ve Ruanda Soykırımı hatırlatması

’28 günlük tam kapanma’ önerisi

Covid-19 pandemi sürecindeki son duruma da değinen Sancar, HDP’nin dün çağrısını yaptığı “Hayatta Kalmak İçin 28 Gün Güvenceli Kapanma” önerisiyle ilgili şunları söyledi:

Kapanma öneriyoruz. Pandemi yönetimi bilimsel esaslara göre olmak zorundadır. Biz TTB’ye danıştık ve verilerini esas aldık. Onlar diyor ki, ‘Salgın kontrolden tamamen çıkmış durumda’. TTB diyor ki, ‘İnsanların ölmesini engellemek için tam kapanma gerek’. Tam kapanma nedir? Zorunlu sektörler dışında hiçbir sektör işlemeyecek. 28 gün öneriyoruz. Biz ‘Güvenli Tam Kapanma’ diyoruz. 28 gün boyunca uluslararası ve şehirler arası tüm seyahatler dursun. Mutlaka ekonomik destek sağlansın. Evde kaldığında geliri olmayan herkese ayda 5 bin lira verilsin. Bunun dışında, esnaf ve seyyar satıcılara 10 bin TL ödeme yapılmasını öneriyoruz. Doğalgaz, elektrik, su gibi temel ihtiyaçların belli bir sınıra kadar ücretsiz olmasını istiyoruz. Bunları yaparsak pek çok ölümü önleriz.

  HDP'den "Hayatta Kalmak İçin 28 Gün Güvenceli Kapanma" paketi

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sinop'ta tomrukların altında kalan işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Covid-19: Küresel salgında vaka sayısı 75 milyona yaklaşıyor