Ana SayfaÇalışma YaşamıŞiddete maruz bırakıldı, pandemide işten çıkarıldı

Şiddete maruz bırakıldı, pandemide işten çıkarıldı

HABER MERKEZİ – Manisa’da kurulu Kromsan fabrikasında çalışan Selma Çetin isimli işçi, ustabaşı yardımcısı Adem Angi tarafından şiddete maruz bırakıldığını ve işten çıkarma yasağına rağmen fabrika yönetimi tarafından işten çıkarıldığını açıkladı.

Yaklaşık beş aydır Kromsan fabrikasında çalışan Selma Çetin isimli işçi, ustabaşı yardımcısı tarafından sözlü şiddete maruz bırakıldığını söyledi.

Fabrika yönetiminin görüntüleri izlemeyi reddedip Çetin’i işten attığını belirten İşçi Kadın Meclisleri, “İşten atmaların yasak olduğu pandemi döneminde, patronlar 25/2 maddesi ile bu yasağı deliyor. ‘Ahlak ve iyi niyet kurallarını ihlal ettiği’ iddiasıyla, hakları gasp edilerek işten atılan arkadaşımızın yanındayız” mesajıyla yaşananları kamuoyunun gündemine taşıdı.

Selma Çetin de sosyal medya üzerinden yayımladığı bir video ile maruz bırakıldığı durumu anlattı.

7 Temmuz 2020 tarihinde Manisa’da kurulu Kromsan fabrikasında işçi olarak çalışmaya başladığını belirten Çetin, “1 Aralık 2020 tarihinde boyahanede çalışan Adem Angi isimli kişiyle 10 ya da 15 saniyelik bir tartışmamız olmuştu. Bu tartışma sonucunda bu şahıs beni yönetime şikayet etti” dedi ve şöyle devam etti:

O gün hiçbir şekilde bu konuya el konulmadı ama ertesi sabah benim savunmam istendi. Ben savunmamı eksiksiz bir şekilde yazdım, sözlü olarak da konuştular benimle. Aynı günün akşam üzeri 2 Aralık 2020 tarihinde saat 15.30’da insan kaynakları sorumlusu Zehra hanım beni yanına çağırdı. Gittiğimde 25. maddenin 2. fıkrasının d bendinden, yani sataşma, küfürlü konuşmaktan dolayı işverenim benimle çalışmak istemediğini söylediler.

Ben de bunu hiçbir şekilde kabul etmediğimi kamera kayıtlarında her şeyin gözüktüğünü yani bunun izlenilmesini istedim. Fakat bunu kabul etmediler pandemiden dolayı eleman çıkaramayacaklarını ya bu kağıdı imzalamam gerektiğini ya da kendi isteğimle istifa etmem gerektiğini söylediler bana. Ama ben bunu hiçbir şekilde kabul etmedim ve orada hiçbir evrak imzalamadım.

Sadece Zehra hanım biz sana bu evrağı bildirdik diye evrağın altına imzasını attı. Bu kağıdı imzalamak zorundasın dediler ama ben küfür etmedim, sataşmadım dedim kamera kayıtlarına bakalım dediğimde ‘biz canımız istediğinde bakarız’ dendi bana. Ben de bunu kabul etmiyorum hakkımı her yerde savunacağım dedim. Onlar da bana ‘git savun hakkını istediğin yerde’ dediler.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cezaevlerinde açlık grevinin 10'uncu günü
Sonraki Haber
Yolcu Tiyatro dayanışma bekliyor: ‘Destek ol, Gomidas sahnede yaşasın’