Ana SayfaÇalışma YaşamıSinbo işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı

Sinbo işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı

HABER MERKEZİ – Sendikal faaliyetleri nedeniyle ücretsiz izne çıkarılan Sinbo işçileri, 18 Kasım’dan bu yana sürdürdükleri eylemlerini taleplerinin karşılanması üzerine sonlandırdı. İşçiler, Pazartesi günü işbaşı yapacak.

Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası’na (TOMİS) üye oldukları için 11 Eylül’de işten çıkarılan ve işten çıkarıldıktan sonra Sinbo firmasına ait Haramidere fabrikası önünde 18 Kasım’da çadır direnişinde bulunan işçilerin eylemi sonuç verdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı İstanbul Bölge Müdürlüğü’nden birkaç müfettişin eylem yerine gelerek kendileri ile konu hakkında bilgi istediklerini aktaran TOMİS Yönetim Kurulu Üyesi Onur Eyidoğan, müfettişlere başından beri yaşanan hukuksuzlukları anlattıklarını kaydetti.

Ardından müfettişlerin fabrika yönetimi ile görüşmek üzere fabrikaya gittiğini ve görüştüklerini paylaşan Eyidoğan, görüşmenin ardından ise müfettişlerin tekrardan yanlarına gelerek, fabrika yönetiminin yaşanan hak kayıplarını giderme sözü verdiğini aktardığını söyledi.

Eyidoğan, “Sonrasında işçilerin hak kayıpları, ücretleri yatırıldı. Ayrıca işçiler, Pazartesi işbaşı da yapacaklar” dedi.

“Bu daha başlangıç mücadeleye devam”

Müfettişlerin durumu takip etmek için Çarşamba günü (23 Aralık) tekrardan fabrikaya geleceklerini söylediklerini aktaran Eyidoğan, şunları söyledi:

Herhangi bir soruna yaşanıyor mu, yaşanmıyor mu gelip takip edecekler. Hem basın yoluyla hem kamuoyunun duyarlılığı hem de Meclis’te verilen soru önergeleri ile mücadelemiz kazandı. Ortak bir kazanım oldu.

Bizler bu tür haksızlıklara karşı her zaman mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü sermayeye muazzam teşvikler veriliyor ancak işçiler sefalet içinde bırakılıyor.

Bugün bizim direnişimiz kazanımla sonuçlandı ancak birçok işçi hakkı için direniyor. Onların hakkı içinde direnmeye devam edeceğiz. Onlarla olacağız. AKP-MHP iktidarı tarafından getirilen ‘Ücretsiz izin yasası’ kaldırılana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu daha başlangıç mücadeleye devam.


Mezopotamya Ajansı



Önceki Haber
Urfa'da bildiri dağıtan dört TİP üyesine gözaltı
Sonraki Haber
Covid-19 pandemisinde vaka sayısı 75 milyonu aştı