Ana SayfaKitapSınıf çatışmasından felsefeye uzanan özgün bir roman: “Hayaletler”

Sınıf çatışmasından felsefeye uzanan özgün bir roman: “Hayaletler”

HABER MERKEZİ – Sınıf çatışmasından antropolojiye, cinsellikten felsefeye uzanan “Hayaletler”, özgün bir César Aira klasiği.

Çağdaş Arjantin edebiyatının temsilcilerinden César Aira’nın “Los fantasmas” (Hayaletler) isimli romanı Türkçede.

Emrah İmre, Aira’nın bu özgün romanını İspanyolca aslından çevirdi.

Can Yayınları etiketiyle raflarda yerini alan “Hayaletler”, sınıf çatışmalarından antropolojiye, cinsellikten felsefeye uzan bir eser.

Arka kapaktan

Hayaletlerin saati henüz gelmemişti. Artık günün yirmi dört saati belirecekler miydi? Yoksa bugün yılın son günü olduğundan özel bir durum mu söz konusuydu? Belki de yuvarlak gözlerini fal taşı gibi açmış, bön bön kendisini izliyor olmalarının sebebi buydu. Ona bir şey söylemek, bir teklifte bulunmak istiyorlardı sanki.

Yılın son günü, kavurucu bir sıcak, Buenos Aires’in Flores semtinde inşaatı bir türlü tamamlanamayan lüks bir apartman. Geçici olarak binanın tepesinde yaşayan Şilili bir aile ve apartmanı mesken tutan gizemli hayaletler… Ailenin Patri adlı kızı yeni yılı ailesiyle beraber mi kutlamak isteyecek yoksa hayaletlerle mi?

César Aira hakkında

1949’da Arjantin’de doğdu. 1967’de Buenos Aires’in, halen yaşadığı ve kimi eserlerine mekân seçtiği Flores semtine taşındı. Denemeler, makaleler ve tiyatro oyunları kaleme aldı. Franz Kafka, Jane Austen, William Shakespeare, Jan Potocki ve Antoine de SaintExupéry’den eserler çevirdi. 1996’da Guggenheim bursu kazandı. Buenos Aires ve Rosario üniversitelerinde Rimbaud, Copi, Pizarnik, Mallarmé ve yapılandırmacılık konulu dersler verdi. 1990’lardan beri onlarca kısa romana imza attı ve eserleri birçok dile çevrildi.


Karınca Kitap Servisi



Önceki Haber
İstanbul Valiliği: İHA AR-GE merkezinin olduğu bölgede üç kişi gözaltına alındı
Sonraki Haber
Time’a göre 2020’nin en iyi 10 filmi