Ana SayfaGüncelŞırnak’ta gözaltına alınan siyasetçilerden altısı daha serbest

Şırnak’ta gözaltına alınan siyasetçilerden altısı daha serbest

HABER MERKEZİ – Şırnak’ta düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan siyasetçilerden altısı daha serbest bırakıldı. Böylece gözaltına alınan 23 siyasetçiden 19’u serbest bırakılırken, üçü tutuklandı. Covid-19 testi pozitif çıkan ve hastanede tedavi altına alınan BDP’nin eski Beytüşşebap Belediye Başkanı Faik Dursun’un ise tedavisinin ardından mahkemeye çıkarılacağı bildirildi.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlatmış olduğu soruşturma kapsamında 1 Aralık’ta kent merkezi ve ilçelerinde yapılan ev baskınlarında 23 kişi gözaltına alınmıştı.

2 Aralık’ta aralarında yerine kayyum atanan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Kutlu’nun da olduğu yedi siyasetçi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Dün de (3 Aralık) aralarında HDP Silopi İlçe Eşbaşkan’ın Kadir Kunur’un da olduğu altı siyasetçi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bugün ise aralarında HDP İdil İlçe Eşbaşkanı Nafiye Geçgel’in de olduğu sekiz kişi alınan emniyet ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen, altı siyasetçi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken HDP Şırnak il yöneticisi Dursun Çakır ve Yunus Özen “örgüt üyesi” olduğu iddiasıyla tutuklandı.

Serbest bırakılanların isimleri şöyle:

  • HDP İdil İlçe Eşbaşkanı Nafiye Geçgel, DTK) Delegesi Aydın Deniz, HDP Şırnak eski il yöneticisi Nevzat Kaygusuz, HDP Balveren eski Belediye Eşbaşkanı Leyla Erdem, Şırnak BDP eski il  Eşbaşkanı Yakup Barkın ve Resul Uysal.

Öte yandan kanser hastası olan ve Covid-19 testi pozitif çıkan ve Cizre Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) Beytüşşebap Belediyesi eski Başkanı 65 yaşındaki Faik Dursun’un ise hastanedeki tedavisi bitmeden mahkemeye çıkartılmayacağı belirtildi.

  Şırnak'ta gözaltına alınan siyasetçilerden altısı serbest, biri tutuklandı
  Şırnak'ta üç HDP’li meclis üyesi daha görevden uzaklaştırıldı
  Şırnak'taki ev baskınlarında kadınlara şiddet ve tehdit

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP’li eski vekil Aksoy tahliye edildi
Sonraki Haber
Kültür Bakanlığı: Müzisyenlere bin lira destek verilecek