Ana SayfaGüncelŞırnak’ta gözaltına alınan siyasetçilerden altısı serbest, biri tutuklandı

Şırnak’ta gözaltına alınan siyasetçilerden altısı serbest, biri tutuklandı

HABER MERKEZİ – Şırnak’ta düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan siyasetçilerden altısı serbest bırakılırken, DTK Delegesi Ekrem Şavlı “örgüt üyesi” iddiasıyla tutuklandı. Gözaltında bulunan ve kanser hastası olan BDP’nin eski Beytüşşebap Belediye Başkanı Faik Dursun’un Covid-19 testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlatmış olduğu soruşturma kapsamında 1 Aralık’ta kent merkezi ve ilçelerinde yapılan ev baskınlarında 23 kişi gözaltına alınmıştı.

Dün (2 Aralık) adliyeye çıkarılan ve aralarında yerine kayyum atanan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Kutlu’nun da olduğu yedi siyasetçi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bugün ise aralarında HDP Silopi İlçe Eşbaşkanı Kadir Kunur’un da aralarında olduğu yedi kişi alınan emniyet ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkeme sevk edilen siyasetlerden altısı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, DTK Delegesi Ekrem Şavlı “örgüt üyesi” iddiasıyla tutuklandı.

Serbest bırakılanların isimleri şu şekilde:

  • DTK üyeleri Cemil Gün, Silopi eski DTK delegesi Fikret Cin, HDP İlçe Eşbaşkanı Kadir Kunur, Görevden uzaklaştırılan İl Genel Meclis üyeleri Elfesya Nas, Yakup Tanış ve Silopi Barış Annesi Şemse Kara.

Diğer siyasetçilerin ifadelerinin yarın alması bekleniliyor.

Gözaltındaki Dursun’un Covid-19 testi pozitif çıktı

Öte taraftan gözaltına alınanlar arasında Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) Beytüşşebap Belediyesi eski Başkanı 65 yaşındaki kanser hastası Faik Dursun da bulunuyor.

Kanser hastası olan Dursun gözaltı sırasında fenalaştığı ve aşırı derecede öksürdüğü için Covid-19 şüphesiyle Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Dursun’un Covid-19 testinin sonucunun pozitif çıktığı belirtildi.

  Şırnak'ta üç HDP’li meclis üyesi daha görevden uzaklaştırıldı
  Şırnak'taki ev baskınlarında kadınlara şiddet ve tehdit

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Valiliğe göre polis 'tehlike arz etmeyecek' şekilde yaralamış
Sonraki Haber
PEN üyesi Kürt yazar Gulgeş Deryaspi'ye altı yıl hapis cezası