Ana SayfaGüncelSoylu’dan İmamoğlu’na ‘suikast girişimi’ iddiasıyla ilgili açıklama

Soylu’dan İmamoğlu’na ‘suikast girişimi’ iddiasıyla ilgili açıklama

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik “suikast girişimi” iddiasıyla ilgili, “Böyle bir suikast girişimi söz konusu değildir, böyle bir suikast girişimi nedeniyle yakalanan kişi de söz konusu değildir” açıklamasını yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik IŞİD tarafından ‘suikast hazırlığı yapıldığı’, bu nedenle İmamoğlu’nun koruma polislerine, “Artık daha dikkatli ve duyarlı olun” denildiği ileri sürülmüştü.

İddiaya göre, suikast girişiminde bulunmak için görevlendirilen IŞİD’liler de ‘son anda’ yakalanmıştı.

Söz konusu iddiayla ilgili emniyetten yapılan açıklamada ise “bir suikast girişimi veya bir suikastçının yakalanması söz konusu değildir” ifadeleri kullanılmıştı.

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan da açıklama geldi.

Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, emniyetin bu konuda gerekli açıklamayı yaptığını hatırlatarak, “Bu konuda hassasiyetle durduğumuz bir şey vardır ve gönderdiğimiz bilgi notlarında da kişilere iletiriz altında da bir şey söyleriz” dedi ve ekledi:

Bunun kamuoyuyla açık bir şekilde basınla medyayla paylaşılmamasını istirham ederiz. Çünkü bunların kendilerine ait dereceleri vardır.

Yani biraz istihbari bir anlayışı paylaşıyoruz ama kendilerine ait bu derecelerine göre de biz bunların üzerine düşeriz. Ama taktir edersiniz ki hafifseyeceğimiz, küçümseyeceğimiz tehditler hiçbir zaman söz konusu olmaz.

Haftada ortalama 65 ile 80 arası eylem duyumu aldıklarını belirten Soylu, “Böyle bir suikast girişimi söz konusu değildir, böyle bir suikast girişimi yakalanan kişi de söz konusu değildir” diye konuştu.

  İmamoğlu’na ‘suikast girişimi’ iddiası: Ne oluyor, kim ne diyor?



Önceki Haber
Türkiye'de 65 Almanya vatandaşı tutuklu
Sonraki Haber
Şırnak'ta üç HDP’li meclis üyesi daha görevden uzaklaştırıldı