Ana SayfaGüncelŞule Çet cinayeti davasında bilirkişi olan Prof. Taner ölü bulundu

Şule Çet cinayeti davasında bilirkişi olan Prof. Taner ölü bulundu

HABER MERKEZİ – Şule Çet’in öldürülmesine ilişkin davada bilirkişi olarak görev yapan ve Şule’nin ‘intihar ettiğine dair bulgu olmadığı’ yönündeki rapora imza atan Prof. Dr. Mustafa Ender Taner, evinde ölü olarak bulundu.

Gazi Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ender Taner, evinde yaşamını yitirmiş halde bulundu.

Taner’in cesedi, yapılan incelemenin ardından Ankara Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

İntihar ettiği iddia edilen 49 yaşındaki Prof. Dr. Mustafa Ender Taner’in kesin ölüm sebebi otopsi sonucu belirlenecek.

Prof. Dr. Taner, Şule Çet’in öldürülmesiyle ilgili davanın bilirkişi heyetinde yer almıştı.

Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Şule Çet davasında Şule’nin psikolojisinin bozuk olmadığına ilişkin raporda resmi bilirkişi olarak yer alan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ender Taner evinde ölü bulundu” ifadelerine yer verdi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan da bir başsağlığı mesajı yayımladı: “Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz, önceki Başhekimlerimizden Prof. Dr. Ender Taner vefat etmiştir. Hocamıza Allah’tan rahmet, kederli Ailesi ve Fakültemize başsağlığı dileriz.”

Ne olmuştu?

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs 2018’te eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmiş ancak cinsel saldırıya uğradığı ve öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Yargılama sürecinde Şule Çet’in ölümüyle ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda genç kadının intihar edebileceğine dair dosyada herhangi bir bilgi ve gözlemin bulunmadığı belirtilmişti. Söz konusu raporda, Prof. Dr. Taner’in dışında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’ndan iki profesörün daha imzası bulunuyordu.

Yargılama sonucunda ise Çağatay Aksu’ya ‘iyi hal’ indirimi uygulanarak ‘kasten öldürmek’, ‘cinsel saldırı’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından müebbet ve 12 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, Berk Akand ise tüm suçlara yardımdan 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
63 yaşındaki hasta tutuklu 'Corona'ya yakalandı
Sonraki Haber
Türkiye’ye temsilci atamayan sosyal ağlara bir para cezası daha