Ana SayfaGüncelTürkiye’de 65 Almanya vatandaşı tutuklu

Türkiye’de 65 Almanya vatandaşı tutuklu

HABER MERKEZİ – Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye’deki cezaevlerinde 65 Almanya vatandaşı tutuklu bulunuyor, ayrıca 70 Almanyalı da Türkiye’yi terk edemiyor.

Almanya medyasının ülkenin Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Türkiye’de şu anda çeşitli suçlardan 65 Almanya vatandaşının tutuklu olduğu belirtildi.

Ayrıca 70 Almanya vatandaşının da yurtdışına çıkış yasağı konulması sebebiyle Türkiye’den ayrılamadığı kaydedildi.

DW Türkçe’nin aktardığı haberde, Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın, tutuklu Almanya vatandaşlarının ‘uyuşturucu kaçakçılığı’, ‘yaralama’ ya da ‘öldürme’ ile siyasi suçlamalarla cezaevinde bulunduklarına dikkat çektiği ifade edildi.

Ancak bu kişilerin Türkiye’de yaşayan Almanyalılar mı yoksa turistik seyahat için Türkiye’yi ziyaret eden Almanya vatandaşları mı olduğuna ilişkin bilgi verilmedi.

Yurt dışına çıkış yasağı konulan Almanya vatandaşları arasında “AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret” suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan Almanyalıların da bulunduğu belirtiliyor.

Türkiye’de son olarak Antalya’ya tatil için giden 63 yaşındaki Almanya vatandaşı bir diş hekimi Kasım ayı başında tutuklanmıştı.

Havalimanında yolcularla tartışırken “Türk devletine hakaret ettiği” iddiasıyla hakkında dava açılan Kristian B.’nin 8 Aralık’ta Antalya’da hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü de konsolosluk görevlilerinin Kristian B. ile ilgilendiği bilgisini verdi.




Önceki Haber
İlkay Sivaslı'yı öldüren Tanju Doğan'a müebbet hapis cezası
Sonraki Haber
Soylu'dan İmamoğlu'na 'suikast girişimi' iddiasıyla ilgili açıklama