Ana SayfaGüncelTürkiye’ye temsilci atamayan sosyal ağlara bir para cezası daha

Türkiye’ye temsilci atamayan sosyal ağlara bir para cezası daha

HABER MERKEZİ – Türkiye’de temsilcik açmayan sosyal medya platformlarına 30 milyon lira daha ceza kesildi.

Türkiye’ye temsilci atamayan Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube ve TikTok’un da aralarında bulunduğu sosyal medya platformlarına Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından ikinci kez para cezası kesildi.

Türkiye’den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan sosyal ağlara ilk etapta 10’ar milyon TL ceza verilmiş ve 30 gün içerisinde söz konusu yükümlülüğün yerine getirilmesi istenmişti.

Ancak sosyal medya platformları bu süre içerisinde Türkiye’de temsilcik açmayınca BTK tarafından bu defa 30’ar milyon TL’lik idari para cezasına çarptırıldı.

Sonraki aşamalarda ise Türkiye’de temsilcik açmayan sosyal ağ sağlayıcılarına reklam yasağı getirilecek ve yüzde 50 ile 90 oranında bant daraltma, yani yavaşlatma, cezası verilecek.

“İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, 29 Temmuz’da TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşmıştı.

AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla kabul edilen düzenleme kamuoyunda tartışma yaratmıştı.

Düzenleme, Türkiye’den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan dış kaynaklı her sosyal ağ sağlayıcıya Türkiye’de temsilci bulundurma şartı koşuyor. Bunlara Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medya platformları da dahil.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Şule Çet cinayeti davasında bilirkişi olan Prof. Taner ölü bulundu
Sonraki Haber
HDP'den AB liderlerine 'iki yüzlülük' eleştirisi