Ana SayfaGüncelUber yasağı kalktı: Yeniden faaliyete geçiyor

Uber yasağı kalktı: Yeniden faaliyete geçiyor

HABER MERKEZİ – Taşımacılık hizmeti veren Uber uygulamasına erişim engeli getiren yerel mahkemenin kararı bozuldu. Uluslararası firma, Türkiye’de yeniden hizmet vermeye hazırlanıyor.

Dünyanın pek çok ülkesinde aktif biçimde kullanılan ve konforlu bir ulaşım hizmeti sunan Uber’e getirilen mahkeme engeli kaldırıldı.

Geçen yıl taksici derneklerinin başvurusu sonucu hem internet sitesine hem de uygulamasına erişim engeli getirilen Uber için yapılan temyiz başvurusu istinaf mahkemesi tarafından incelendi.

İstinaf mahkemesi, ilk derece mahkemesinin aldığı kararı hatalı buldu ve 2014’te Türkiye’de hizmet vermeye başlayan Uber’e erişim engelini kaldırdı.

İstinaf mahkemesinin aldığı karar ile Uber’e Türkiye’de erişim engeli getiren ilk derece mahkemesi kararını hatalı bulundu.

Erişim engelinin kaldırılması ile birlikte Uber, taksi ürünüyle Türkiye genelinde faaliyet göstermeye devam edebilecek.

Hürriyet gazetesine bilgi veren Uber Global sözcüsü, “Türkiye’ye inanıyoruz ve bağlıyız. İstinaf mahkemesi Uber Taksi ile faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edebileceğimizi teyit ettiği için mutluyuz. Uygulamamızı İstanbul’daki tüm yolcu ve sarı taksi şoförlerine sunmaya devam edeceğiz” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19: Küresel salgında vaka sayısı 80 milyona yaklaşıyor
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.