Ana SayfaGüncelYeşilyurt Apartmanı’na ilişkin ikinci dava: 31 belediye görevlisine hapis istemi

Yeşilyurt Apartmanı’na ilişkin ikinci dava: 31 belediye görevlisine hapis istemi

HABER MERKEZİ – İstanbul Kartal’da 21 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesine ilişkin 31 belediye görevlisi hakkında, 15’er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul’un Kartal ilçesi Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak’ta bulunan Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesine ilişkin olarak kamu görevlileri hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

DHA’da yer alan habere göre, binanın yapı ruhsatının alındığı 1992 yılından çöktüğü 2019 yılına kadar görev yapan 31 belediye görevlisi hakkında, “Taksirle birden çok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak” suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

6 Şubat 2019’da apartmanın çökmesi sonucu 21 kişi hayatını kaybetmiş, 17 kişi de yaralanmıştı.

İddianamede, binanın ruhsata aykırı olarak yapılıp tamamlandığı, binaya toplam 7 kat olarak ruhsat verilmesine rağmen kaçak olarak 2 kat daha çıkıldığı, binanın ruhsat ölçülerinden daha büyük inşa edildiği, betonun istenilen basınç dayanımında olmadığı, tüm bu nedenler nedeniyle binanın yıkıldığı anlatıldı.

İddianame Kartal’daki İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilirken, sanıklar ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesine ilişkin ilk dava geçen yıl açılmıştı.

Yine Kartal’daki İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren davada, binanın projesini oluşturan Suzan Çayır, inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu ve yapı ruhsatının “mesuliyet alan” bölümünde sürveyan olarak görev yapan Arzu Keleş Baran, “Taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olmak” suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası istemi ile tutuksuz yargılanıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Üç çocuğu istismar eden erkeğe 49 yıl hapis cezası
Sonraki Haber
Cinsel istismar faili Yavuz Özdemir’e 71 yıl 18 ay hapis cezası