Ana SayfaGüncelYolcu Tiyatro dayanışma bekliyor: ‘Destek ol, Gomidas sahnede yaşasın’

Yolcu Tiyatro dayanışma bekliyor: ‘Destek ol, Gomidas sahnede yaşasın’

HABER MERKEZİ – Yolcu Tiyatro, yeni oyunu ‘Gomidas’ı sahneliyor. Ancak salgın önlemleri nedeniyle dayanışma da bekliyor: “Bugüne dek hiçbir kuruluş ve şahıstan maddi destek almayan tiyatromuz, pandemi koşullarında boş bırakılan koltuklar için, hatıra bileti ve kişiye özel tasarımlarla destekçileriyle buluşuyor.”

8 yıldır hiçbir maddi destek almadan ayakta kalan Yolcu Tiyatro, Covid-19 pandemisi koşullarından dolayı sınırlı sayıda seyirci kapasitesiyle, kilisede ve özel bir tasarımla “Gomidas” adlı oyunu sahneye koyuyor.

Sosyal mesafe kuralı nedeniyle boş bırakılacak koltuklar, hatıra bileti ve kişiye özel tasarımlarla destekçileriyle buluşacak.

Yolcu Tiyatro, “Gomidas” oyununun izleyici ile buluşması ve sahnede kalmaya devam etmesi için destek beklediğini belirtiyor.

29-30-31 Ocak tarihli oyunların biletleri ve isme özel Gomidas Hatıra Setleri mobilet.com üzerinden seyirciler ve destekçileriyle buluşuyor.

Yolcu Tiyatro’nun yeni projesi “Gomidas”, 24. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında Kumkapı’daki Surp Vortvots Vorodman Kilisesi’nde 27 Kasım’da dünya prömiyerini yapmıştı.

Ahmet Sami Özbudak’ın yazıp yönettiği, süpervizörlüğünü ve yapımcılığını Ersin Umut Güler’in yaptığı oyunda, Hagop Mamigonyan şefliğindeki Lusavoriç Korosu oyun boyunca Gomidas Vartabed eserleri seslendirerek, Gomidas karakterine can veren Fehmi Karaarslan’a eşlik ediyor.

  Gomidas Vartabed’in müzik mirası üzerine: "Kalbim O Viran Evlere Benzer"
  24 NİSAN | Ermeni Soykırımı'nda suskunluğun başlangıcı: Gomidas Vartabed

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Şiddete maruz bırakıldı, pandemide işten çıkarıldı
Sonraki Haber
Raci Arslan boşandığı kadını ve iki kızını öldürdü