Ana SayfaGüncel2016’dan bu yana yasak: Van’da eylem ve etkinlik yasağı yine uzatıldı

2016’dan bu yana yasak: Van’da eylem ve etkinlik yasağı yine uzatıldı

HABER MERKEZİ – Van’da dört yılı aşkındır süren eylem ve etkinlik yasağı 15 gün daha uzatıldı.

Van Valiliği, kent genelindeki tüm eylem ve etkinliklerin 15 gün süreyle daha yasaklandığını duyurdu.

Kentteki yasaklar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ‘güvenlik’ gerekçesi ile 21 Kasım 2016’da başlatılmıştı.

“Milli güvenliğin sağlanması”, “kamu düzeni ve genel sağlığın korunması”, “salgının yayılım hızını kontrol altında tutma” gibi gerekçeler gösterilen valilik açıklamasının devamında şunlar belirtildi:

Van ili coğrafi sınırları içerisinde 19/01/2021 tarihinden geçerli 02/02/2021 tarihi de dahil olmak üzere (15) gün süre ile; 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları 2911 Sayılı Kanunun 17. Maddesine istinaden yasaklanmıştı.

İlimizde düzenlenecek olan basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılmasının, çadır ve stant kurulmasının/açılmasının, imza kampanyası düzenlenmesinin, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılmasının ise, yukarıda açıklandığı üzere Koronavirüs salgınının göründüğü andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyon temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızının kontrol altında tutulması amacıyla 5442 sayılı İl idaresi Kanununun 11. Maddesinin (a) ve (c) fıkra hükümleri gereğince belirtilen tarihler arasında mülki idare amirinin iznine bağlanmıştır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19: Küresel salgında aktif vakalar 25 milyonun üzerinde
Sonraki Haber
Niçin hedef seçildim? – Hrant Dink