Ana SayfaGüncel40. İstanbul Film Festivali’ne başvurular başladı

40. İstanbul Film Festivali’ne başvurular başladı

HABER MERKEZİ – Pandemi nedeniyle bir kısmı internet üzerinden gerçekleştirilecek olan 40. İstanbul Film Festivali’ne başvurular başladı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 40’ıncısı düzenlenecek olan İstanbul Film Festivali’ne başvuruların başladığı açıklandı.

İstanbul Film Festivali 40. yılında yeni festival formatıyla 2 Nisan’da çevrimiçi olarak başlayacak, Haziran ayında da festivalin yarışmalı bölümleriyle sinemalarda, açık hava mekanlarında ve yine çevrimiçi olarak izleyicisi ile buluşacak.

Ulusal yarışmalar, 18-29 Haziran’da yapılacak.

Festivalde Türkiye Sineması bölümündeki filmler Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması başlıkları altında izleyicilerle buluşacak.

Ulusal Yarışma’da büyük ödül olarak En İyi Film’e Altın Lale veriliyor, ayrıca festivalin kurucularından Onat Kutlar adına Jüri Özel Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Özgün Müzik dallarında da birer ödül veriliyor.

Festivalde ayrıca Seyfi Teoman adına En İyi İlk Film Ödülü de veriliyor.

Festivalin Türkiye Sineması danışma kurulu, sinema yazarları Engin Ertan, Kaan Karsan, Nil Kural ve Esin Küçüktepepınar’dan oluşuyor.

Son başvuru tarihi 26 Mart

Festival programında yer alacak filmler için son başvuru tarihi 26 Mart 2021.

Sadece internet üzerinden yapılacak başvurular için ayrıntılı bilgi festivalin resmi internet sayfası film.iksv.org’da yer alıyor.

Festivalin yönetmeliklerine de aynı adresten ulaşılabilir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Demirtaş'tan Saray'a gönderme: Uçum'un yerine Yerlikaya da atanabilirmiş
Sonraki Haber
WhatsApp tartışması: Facebook’tan açıklama, Rekabet Kurulu'ndan soruşturma