Ana SayfaDünyaABD’den yeni İran yaptırımları

ABD’den yeni İran yaptırımları

HABER MERKEZİ- İran’a yönelik yeni yaptırımları açıklayan ABD, ülkenin dini lideri Hamaney tarafından kontrol edilen iki vakıf ve sübvansiyonlarının yaptırım listesine alındığını duyurdu.

ABD Hazine Bakanlığı, İran’a yönelik yeni yaptırımları açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafından kontrol edilen iki vakıf ve sübvansiyonlarının yaptırım listesine alındığı belirtildi.

Yaptırımlar ile Execution of Imam Khomeini’s Order (EIKO) ve Astan Quds Razavi (AQR) vakıflarını, liderlerini ve sübvansiyonlarına yaptırım uygulandığını belirten bakanlık şunları ifade etti:

EIKO, siyasi muhalifler, dini azınlıklar ve sürgün edilmiş İranlılar da dahil olmak üzere rejime karşı olanların topraklarına ve mülklerine el koyarak muhaliflerin haklarını sistematik olarak ihlal etti. Siyasi muhaliflerden ve dini azınlıklardan kamulaştırılan varlıklar da dahil olmak üzere İran ekonomisinin büyük bir bölümünü, Yüksek Lider Ali Hamaney ve üst düzey İran hükümet yetkililerinin yararına kontrol ediyor.

Hazine Bakanı Steven T. Mnuchin ise yaptığı açıklamada, “Bu kurumlar, İran elitinin İran ekonomisinin büyük kısmında yozlaşmış bir mülkiyet sistemini sürdürmesini sağlıyor. ABD, İran halkına yardım etmek için kendisini zenginleştirenleri hedef almaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Yaptırım uygulanan kişi ve kurumların ABD’deki varlıkları dondurulacak ve ABD’lilerin onlarla iş yapması engellenecek.

Ayrıca, yaptırım uygulanan kişi ve kuruluşlarla iş yapan herkes, ABD yaptırımlarına maruz kalabilecek.




Önceki Haber
Covid-19 pandemisinde vaka sayısı 92 milyonu aştı
Sonraki Haber
Kürt kentlerinde yılbaşı renkliliği