Ana SayfaCezaevleriAçlık grevleri sürüyor: HDP’den ‘mücadeleyi yükselteceğiz’ mesajı

Açlık grevleri sürüyor: HDP’den ‘mücadeleyi yükselteceğiz’ mesajı

HABER MERKEZİ – Cezaevlerinde iki ayı aşkın süredir devam eden süresiz-dönüşümlü açlık grevine dikkat çeken HDP Sözcüsü Ebru Günay, “Tutsakların taleplerinin kabul edilmesi için mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

Cezaevlerindeki siyasi tutukluların, “PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde süreklileşen tecridin sonlandırılması” talebiyle, kendilerine yönelik salgın sürecinde artan hak ihlallerini de protesto amacıyla başlattığı süresiz-dönüşümlü açlık grevi sürüyor.

Gruplar halinde beşer gün boyunca sürdürülen eylem 64’üncü gününde.

Eylemin başladığı 27 Kasım’dan bu yana 100’den fazla cezaevine yayılan açlık grevinde binlerce tutuklunun yer aldığı belirtiliyor.

Cezaevlerindeki eyleme destek amacıyla Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki Mahmur ile Yunanistan’daki Lavrio mülteci kamplarında kalanlar da açlık grevinde.

Başta hak savunucuları olmak üzere çeşitli kesimlerden tutukluların taleplerinin kabul edilmesi yönünde çağrılar gelmeye devam ediyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay da düzenlediği basın toplantısıyla cezaevlerinde sürdürülen açlık grevi eylemlerine dikkat çekti.

Günay, “İki aydan fazla bir zamandır insanlar imkansızlıklar içerisinde direniyor, bu mevcut gidişata itiraz ediyor” dedi.

Eylemcilerin taleplerinin çok açık olduğunu vurgulayan Günay, “İktidar bloğunun, kendisine muhalefet edenlerle doldurduğu cezaevlerinde, binlerce siyasi tutsak, başta İmralı’daki ağırlaştırılmış mutlak tecrit olmak üzere, OHAL şartları ile birlikte artık tahammül edilemez seviyeye gelen cezaevlerindeki hak ihlali ve hukuksuzluklara karşı direniyor” diye belirtti.

“İnsanlar ellerinde fener ile adalet arıyor artık. Bu son 10 yılda dünyada gündem olan iki büyük açlık grevi yaşandı bu ülkede” diyen Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

Peki bu grevlerin devlet aklına anlattığı, ifade ettiği tek bir şey yok mu mudur? Bunca hukuksuzluk varken insanlar buna karşı bedenlerini açlığa yatırmak zorunda kalmışken hükümet yetkililerinin çıkıp ‘demokratik bir yönetim’ olduklarına dair söylemlerde bulunması bu ülkenin trajedisidir.

Partisinnin açlık grevlerini izlemek için kurduğu komisyon ile sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan Açlık Grevi İzleme Komisyonu’nun çalışmalarına devam ettiğini ve süreci yakından izlediklerini belirten Günay, açlık grevindeki tutukluların taleplernin ‘meşru ve demokratik’ olduğunu vurguladı.

HDP sözcüsü, açlık grevlerine ilişkin sözlerini “Tutsakların taleplerinin kabul edilmesi için mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz” diye noktaladı.

  Adalet Bakanlığı'na göre cezaevlerinde tecrit yokmuş

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır'da koruma altındaki yüzlerce hayvan ölüme terk edildi
Sonraki Haber
Almanya meclisinin gündemi: 'Türkiye'ye silah ambargosu uygulansın'