Ana SayfaGüncelAdnan Oktar’a bin yılı aşkın hapis cezası

Adnan Oktar’a bin yılı aşkın hapis cezası

HABER MERKEZİ – Adnan Oktar’ın da aralarında bulunduğu 236 sanıklı davada karar çıktı. Mahkeme, Oktar’a 10 ayrı suçtan bin 75 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Kamuoyunda ‘Adnan Hoca’ olarak bilinen Adnan Oktar’ın da aralarında bulunduğu 236 sanıklı davada karar duruşması, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Cezaevi yerleşkesi karşısında bulunan duruşma salonunda yapıldı.

2018’in Temmuz ayında gözaltına alınıp tutuklanan Adnan Oktar’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda tutuklu sanık ve tutuksuz sanık katıldı.

Bir kısım sanıkların son sözlerinin sorulduğu duruşmada daha sonra dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Oktar’ı “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek”, “siyasal veya askeri casusluk”, “FETÖ’ye üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme”, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “nitelikli cinsel istismar”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “eziyet”, “eğitim hakkının engellenmesi”, “kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi” ve “tehdit” suçlarından toplamda bin 75 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme, sanıklardan Tarkan Yavaş’ı 211, Oktar Babuna’yı ise 186 yıl hapse çarptırdı.

Adnan Oktar kimdir?

2 Şubat 1956 tarihinde Ankara’da doğan Adnan Oktar, ilk ve orta öğrenimini Ankara’da, ortaokulu İstanbul Cebeci’de, liseyi de yine İstanbul Kurtuluş’ta okudu.

Oktar, lise öğreniminden sonra 1979 yılında İstanbul’daki Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimari bölümüne girdi. Bir süre sonra okuldan ayrılan Adnan Oktar, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Tarih Bölümü’ne devam etti. Oktar bu okulu da yarım bıraktı.

Harun ve Yahya peygamberlerin adlarından türettiği “Harun Yahya” takma adıyla birçok kitap yazan Oktar, ateizm, Darwinizm ve siyonizm karşıtı tutumuyla biliniyor. Kendi televizyon kanalı da bulunuyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Avukat Armanç Arkaş'ı öldüren faile 16 yıl 8 ay hapis cezası
Sonraki Haber
Moskova'da Karabağ zirvesi: Üç ülke arasında ortak açıklama imzalandı