Ana SayfaGüncelAKP’ye serbest HDP’ye yasak: Pencereden açıklama

AKP’ye serbest HDP’ye yasak: Pencereden açıklama

HABER MERKEZİ – HDP Bingöl İl Örgütü’nün cezaevlerindeki açlık grevlerine ilişkin yapmak istediği açıklama ‘halk sağlığı’ bahanesiyle polis tarafından engellenince partililer pencereden açıklama yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl İl Örgütü, yakın zamanda yapacakları kongreleri öncesinde parti binasında halk toplantısı düzenledi.

Toplantı sonrasında, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve cezaevlerindeki baskılara son verilmesi talebiyle tutukluların 62 gündür sürdürdüğü süresiz-dönüşümlü açlık grevine ilişkin parti binası önünde açıklama yapılmak istendi.

Ancak polis Covid-19 önlemleri bahanesiyle Bingöl Valiliği’nin aldığı yasak kararını gerekçe gösterip izin vermedi.

Bunun üzerine HDP’li Bingöl Belediyesi Meclis üyesi Songül Barça, parti binasının penceresinden basın açıklaması yaptı.

Barça, cezaevlerinin kötü koşullarda olduğunu, tutukluların kötü muamele ve işkenceye maruz kaldığını söyledi.

İmralı’daki tecridin tüm ülkeye yayıldığını söyleyen Barça, tecridinin bir an önce son bulması, tutukluların koşullarının iyileştirilmesi ve tedavi altına alınması taleplerinin kabul görmesi için Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

HDP’ye yasak iktidara serbest

Erdoğan depremin yıldönümü 25 Ocak’ta gittiği Elazığ’da miting düzenlemişti.

15 Temmuz 2016’daki askeri darbe girişiminden sonra başta HDP olmak üzere muhalif kesimlerin yapmak istediği her türlü eylem OHAL gerekçesiyle yasaklanmıştı.

Corona virüsü salgınının başladığı Mart 2020’den bu yana ise valilik kararlarıyla eylemler ‘halk sağlığı’ gerekçesiyle yasaklanıyor.

Ancak bu yasak, AKP ve MHP ile onlara yakın kesimler için geçerli değil.

En son geçen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Elazığ’da miting düzenlemiş, sosyal mesafe gibi önlemler alınmadan yüzlerce kişi bir meydanda toplanmıştı.

Yine Bursa Uludağ’daki kayak merkezinde maske ve mesafe kuralı tanımayan kişilerin eğlence mekanlarındaki görüntüleri büyük tartışma yaratmıştı.




Önceki Haber
Değişen heyet Soma sanıklarının imdadına yetişti
Sonraki Haber
Selçuk Özdağ’a saldırı soruşturması: Dört kişi gözaltına alındı