Ana SayfaGüncelAnkara Barosu’nun yöneticileri hakkında soruşturma izni

Ankara Barosu’nun yöneticileri hakkında soruşturma izni

HABER MERKEZİ – Adalet Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a dair yaptığı açıklamaları gerekçe göstererek Ankara Barosu yönetiminde bulunan 11 kişi hakkında soruşturma izni verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 24 Nisan 2020’de merkezi Cuma hutbesinde, LGBTİ+’lar ve HIV’le yaşayanlar hedef gösterilmişti.

Ülke genelinde bütün camilerde eş zamanlı okunan hutbede, “Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim” ifadeler kullanılmıştı.

Bu ifadelere tepki gösteren Ankara Barosu hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

İnceleme kapsamında Ankara Barosu’nun 11 yöneticisinden yazılı savunma istendi. Baro yönetimi de ortak şekilde hazırlanan savunmayı savcılığa gönderdi.

Savcılık, ifadelerin alınmasının ardından ilgili yasa gereği dosyayı soruşturma izni için Adalet Bakanlığı’na gönderdi. Bakanlık, yapılan incelemenin ardından savcılığa, açıklama nedeniyle Ankara Barosu hakkında soruşturma izni verdi.

Aralarında Ankara Barosu Başkanı Avukat Erinç Sağkan’ın da bulunduğu 11 baro yöneticisini ifade vermesinin ardından savcılık tarafından dava açılıp, açılmayacağına karar verilecek.




Önceki Haber
Erkek şiddetine karşı bir özsavunma daha
Sonraki Haber
Cumhurbaşkanlığı istedi, İstanbul Barosu Keskin'e 'kınama' verdi