Ana SayfaÇalışma YaşamıAnkara yolundaki metal işçilerine polis engeli

Ankara yolundaki metal işçilerine polis engeli

HABER MERKEZİ – Sendikalı oldukları için işten çıkarılan Ekmekçioğlu metal işçileri, direnişlerinin 43’üncü gününde eksi 10 derece soğuk havada 17 kilometre yürüdükten sonra otobüslerle Ankara’ya doğru yola çıktı. Ancak, işçilerin yolu, Ankara-Eskişehir yolunda polisler tarafından durduruldu.

Çorum’da kurulu Ekmekçioğlu Metal Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş Fabrikası’nda çalışırken, DİSK’e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası’na (Birleşik Metal-İş) üye oldukları için işten çıkarılan 90 işçinin direnişi, 43’üncü gününde devam ediyor.

Çorum Kadeş Barış Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce işçiye seslenen Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, işçilerin sendika üyesi olarak işyerlerine dönmelerini sağlamak için eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

İşçilerin eyleminin 43’üncü gününe girdiğini hatırlatan Serdaroğlu, “Buradan fabrikaya kadar yürüyüp hakkımızı savunacağız. Daha sonra işçi kardeşlerimizle Ankara’ya, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına gideceğiz” dedi.

Ardından DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu öncülüğünde, yüzlerce işçi “Açlıktan ölmeyiz, yolumuzdan dönmeyiz”, “Ölüm olsa sonumuz, Ankara’dır yolumuz” sloganları eşliğinde soğuğa rağmen Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaya doğru 17 kilometre yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşe Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Yardımcısı Selma Gürkan da katıldı.

İşçiler ardından otobüslerle Ankara’ya doğru yola çıktı.

Ancak yol boyunca sık sık durdurulan işçilere GBT yapıldı. Elmadağ’da durdurulan işçilerin kimliklerinin alınması üzerine, işçiler yolu trafiğe kapattı.

Yapılan müzakereler üzerine işçilerin devam etmesine izin verildi. Ancak Ankara-Eskişehir yolunda tekrar durdurulan işçilerin bekleyişi devam ediyor.

Öte yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde destek için bir araya gelen aralarında DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün’ün olduğu konfederasyon üyesi onlarca kişi polis müdahalesi ile uzaklaştırıldı.

Salgın gerekçesiyle açıklamaya izin verilmeyeceğini belirten polisler, gazetecilerin görüntü almasını da engelledi.


Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19 pandemisinde vaka sayısı 96 milyonu aştı
Sonraki Haber
Hrant Dink 14’üncü yılında anıldı: Gelin el ele verelim, bitirelim ortak matemimizi